Hem NyheterMolntjänster Solita ledande i Norden inom offentliga molnlösningar och -tjänster enligt ISG Provider Lens

Solita ledande i Norden inom offentliga molnlösningar och -tjänster enligt ISG Provider Lens

Publicerat av: Redaktionen

En ny rapport från ISG Provider Lens placerar Solita i toppskiktet bland företag i Norden inom offentliga molnlösningar och -tjänster.

Solita ledande i Norden inom offentliga molnlösningar och -tjänster enligt ISG Provider Lens 3I rapporten placerar sig Solita i den ledande kvadranten både inom konsult- och transformationstjänster och inom managerbara offentliga molntjänster för medelstora företag.

Enligt ISG har offentliga molntjänster blivit standard på den nordiska marknaden. Investeringarna i olika molnlösningar kommer fortsätta att öka under de kommande åren, i takt med att efterfrågan på databearbetning och snabbrörlig molnbaserad teknik driver på de nordiska företagens tillväxt.

Solita ledande inom molntjänster

I rapporten från ISG Provider Lens återfinns Solita i den ledande kvadranten inom två molntjänstkategorier för medelstora företag: konsult- och transformationstjänster och managerbara offentliga molntjänster.

Enligt ISG ligger Solitas styrkor inom konsult- och transformationstjänster i:

  • AWS-certifierad MSP: Den första AWS-partnern i Norden som uppnått Migration Competency-status.
  • Gedigen kompetens inom konsultation och migrering. Solita är en väletablerad konsultledd leverantör av migrationstjänster med lång erfarenhet och ett utbud av verktyg som hjälper kunder i deras övergång till molnet.
  • Förbättrad hyperskalningskapacitet: Solita har förbättrat sin kompetens inom hyperskalning, vilket styrks av att de har fått ackrediteringar från AWS, Microsoft och Google de senaste åren.

Inom managerbara offentliga molntjänster anser ISG att Solita är särskilt framgångsrika inom:

  • Konsultledda förändringar och managerade tjänster: Tack vare Solitas konsultledda tjänster kan kunder välja olika alternativ beroende på arbetsbelastning, exempelvis AWS, Microsoft Azure och Google Cloud Platform.
  • AWS-certifierad MSP: Solita har 350 certifierade och utbildade AWS-specialister i Norden som kan erbjuda AWS-tjänster, inom både privat och offentlig sektor.
  • Omfattande utbud av molntjänster: Solita har ett omfattande utbud av molntjänster, bland annat rådgivning, ramverk för migrering och det nya konceptet Solita CloudBlox®, som hjälper kunder med en snabbare övergång till molnet.

– Vi är glada över att Solita har placerat sig i toppskiktet bland företag inom molntjänster i rapporten från ISG Provider Lens. Det är ett bevis på våra djupa kunskaper och att det långsiktiga arbete vi lägger ner ger resultat. Molntjänster är Solitas starkast växande affärsområde i Norden. Vi utökar kontinuerligt vår kapacitet och vårt utbud. Vi har till exempel nyligen lanserat Solita CloudBlox®, en tjänst som hjälper företag med en smidigare hantering av deras komplexa multimolnmiljöer, och ger dem bättre kontroll över kapacitet, kostnader och datasäkerhet, säger Mattias Wuori, chef över molntjänster på Solita i Sverige.

– Solita erbjuder en omfattande och flexibel uppsättning av managerbara tjänster och transformationstjänster för det offentliga molnet, som hjälper nordiska företag att snabba på digitaliseringsprocessen, säger Manoj Chandra Jha, ISG lead Public Cloud Service research analyst och författare av rapporten.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>