SolunoBC expanderar till den tyska UCaaS-marknaden

SolunoBC, den största operatörsoberoende UCaaS leverantören på den nordiska marknaden, har tecknat avtal med den tyska operatören och tjänsteleverantören HFO Telecom.

SolunoBC expanderar till den tyska UCaaS-marknaden 1Genom avtalet kommer HFO Telecom att erbjuda partners och återförsäljare ett ledande “mobile first” upplägg som driftas genom Solunos plattform och Wholesale koncept.

Genom att gå in på den tyska marknaden tillsammans med HFO tar Soluno ytterligare ett viktigt steg i sin europeiska expansion efter tidigare etablering i Nederländerna under oktober 2018.

Samarbetet möjliggör en komplett och marknadsledande tjänst som lanseras både till återförsäljare och wholesale partners redan i januari 2019. Tjänsten kombinerar Solunos UCaaS erbjudande med HFO: s förstklassiga operatörs- och billing tjänster för att leverera en, trygg, säker och problemfri upplevelse för båda slutanvändare och partners.

“Vi är tacksamma för det förtroende HFO Telecom har gett Soluno för att etablera sin nya molntjänst. HFO kompletterar Soluno med sina breda operatörserbjudanden, tilläggstjänster och omfattande partnernätverk på den tyska marknaden. Vi är glada över samarbetet och ser fram emot en gemensam tillväxtresa i Tyskland “, säger Mattias Ohde, CEO för SolunoBC.

“HFO med partners är stolta över att kunna integrera denna beprövad ”mobile first” -molntjänst i sitt NGN-nätverk och att ta fram en ledande lösning i Tyskland. Vi kommer att med både wholesalepartners och återförsäljare att tillhandahålla UCaaS, sip-trunking, internetanslutning och billingtjänster . Den lokala partnern förväntar sig en stark lokal serviceprovider med en ledande portfölj av tjänster som produceras i Tyskland och det är det som samarbetet mellan HFO och Soluno levererar. “Säger Achim Hager, CEO HFO Telecom.

Solunos beprövade Wholesalemodell möjliggör för en partner att etablera sig på en ny marknad inom 3 månader. Nu kommer det att möjliggöras för den tyska användare att få tillgång till sofistikerade PBX- och collaborationtjänster med hjälp av sin mobila enheter, smartphones, tablets, datorer och sip telefoner.