SolunoBC rivstartar i Finland – förvärvar kundstock av Taika Company
Hem Nyheter SolunoBC rivstartar i Finland – förvärvar kundstock av Taika Company

SolunoBC rivstartar i Finland – förvärvar kundstock av Taika Company

Publicerat av: Redaktionen

Efter att tidigare ha etablerat sig i Danmark och Norge tar Soluno Business Communication nu även steget in i Finland och på Åland.

SolunoBC rivstartar i Finland – förvärvar kundstock av Taika Company 1

Andreas Johnsson & Pasi Sampakoski

Det gör företaget genom att förvärva Taika Companys kundstock och infrastruktur, specialiserade på molnbaserade lösningar. Samarbetet ger en rivstart på de nya marknaderna.

SolunoBC förvärvar Taikas kundstock, Mitel-plattform och infrastruktur samt tar över driften av deras molntjänst. Förvärvet innebär att företaget redan från start får ett installerat och ett väl fungerande system med redan indragen transmission. Taika blir SolunoBC:s wholesale-partner på den finska marknaden och kommer även i fortsättningen att ha det kommersiella ansvaret för kundstocken.

Andreas Johnsson, COO och Wholesale Manager på SolunoBC, är mycket nöjd med lösningen.

– Förvärvet av Taikas kundstock och system förkortar startsträckan rent tekniskt, men framför allt har vi redan från start en erfaren partner på plats med en upparbetad partnerkanal. Att växa med wholesale-partners går helt i linje med vår tillväxtstrategi för marknader utanför Sverige, säger Andreas Johnsson.

SolunoBC tar över drift, teknik och agerar även second line support.

Företaget kommer även att stötta och utveckla Taika och deras partners med utbildning och erfarenhet av att driva den här typen av verksamhet, något som ger ett stort mervärde till Taika och de kunder som idag använder och säljer tjänsten. Förvärvet innebär också att det kommer att finnas stora möjligheter till att expandera nätverket av återförsäljare på såväl den finska som den åländska marknaden.

Även Pasi Sampakoski, CEO på Taika Company, ser stora fördelar med förvärvet.

– Med SolunoBC:s långa erfarenhet och framgång i Sverige tror jag att vi tillsammans kan skapa en riktigt bra tjänst och stark tillväxt i Finland och på Åland. Att de tar över driften av plattformen och tekniken med all sin kompetents skapar ett stort mervärde, säger Pasi Sampakoski.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>