SolunoBC utökar med ny partnerchef på inhemsk marknad
Hem Nyheter SolunoBC utökar med ny partnerchef på inhemsk marknad

SolunoBC utökar med ny partnerchef på inhemsk marknad

Publicerat av: Redaktionen

Jonas Engelin tillträde 12 februari som ny chef över SolunoBC´s partnerverksamhet. SolunoBC bedriver försäljning av kommunikationslösningar på den svenska marknaden genom ett stort nätverk av geografiskt spridda återförsäljare.

SolunoBC utökar med ny partnerchef på inhemsk marknad 2Jonas Engelin blir med sin långa telekombakgrund och erfarenhet från liknande uppdrag ytterst ansvarig för affärsområdets strategi och försäljning. Därmed utökar SolunoBC ett redan starkt team med ambition att växa partneraffären och skapa de bästa förutsättning till försäljning för landets ca 70 partners.

Jonas Engelin kommer närmast från Telavox, han har lång bakgrund hos telekomjättar som Telia och Samsung där han arbetat med partneraffären sedan 2009. Med sina tidigare befattningar har Jonas stor förståelse för affärsutveckling och de specifika arbetssätt som krävs för att driva goda samarbeten och affärer framåt.

  • Vi har i Jonas lyckats rekrytera precis rätt profil, Jonas är också en person som vi länge haft ögonen på och som vi vet har rätt driv och kompetens att tillföra. Vi vet också att Jonas har ett gott renommé bland våra återförsäljare, säger Mattias Ohde (CEO- SolunoBC)

De främsta orsakerna till att Jonas Engelin tackade ja till arbetet som ansvarig för Solunos partneraffär är att företaget agerar professionellt både på ägare –och ledningsnivå samt att Uno och Solus numera Soluno är ett av de bolagen som verkligen varit med att förändra och utveckla bransch och den svenska marknaden.

  • Soluno gör en spännande resa där vi expanderar både i Sverige och internationellt. Det är också ett bolag jag följt över längre tid, och är imponerad av. SolunoBC har en intressant och unik ställning på den svenska marknaden med sitt operatörsoberoende, en molnväxel med vad jag tycker erbjuder fler unika tjänster än konkurrenterna, addera där till en mycket bra partnerverksamhet och företagskultur som känns rätt för mig, säger Jonas Engelin.

Soluno har efter sammanslagningen och med SEB som ny huvudägare verkligen ökat tillväxttakten och nyligen passerades en milstolpe med 100 000 individuella företagsanvändare i molnbaserad kommunikationsmiljö.

Det arbetet anser Jonas Engelin är utvecklande och spännande att vara en del av. Genom att få lite nya ögon på partnerverksamheten kan vi utveckla och skapa landets mest attraktiva partnersamarbete inom telekom.

  • Mitt fokus måste vara att förstå affären och processerna, utifrån det kan vi utveckla organisation och arbetssätt. Inom kort kommer vi lanserar en av branschens mest användarvänliga portaler som kommer ge oss ytterligare struktur och resultat, säger Jonas Engelin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>