Hem Säkerhet Sophos Intercept X bäst i test

Sophos Intercept X bäst i test

Publicerat av: Redaktionen

Analysföretaget SE Labs årliga test av lösningar inom klientskydd (Endpoint Protection) har utsett Sophos Intercept X till vinnare.

Sophos Intercept X bäst i test 2

Molntjänsten Intercept X upptäcker och neutraliserar cyberhot med hjälp av så kallad djup maskininlärning.

Testet omfattade fler än 50 olika lösningar som utsattes för över 5 000 riktade attacker av olika slag. Samtliga lösningar som testades är avsedda för organisationer med upp till 250 medarbetare.

Intercept X fick i testet 100 procents ”Total Accuracy Rating”. Det senaste testet innebär också att SE Labs gett Intercept X betyget AAA i samtliga tester där Sophos klientskydd medverkat.

– Vi vet att SE Labs lägger stor vikt vid att genomföra realistiska tester som verkligen prövar lösningarna under tuffast möjliga förhållanden. Samtidigt som vi vet att vår lösning för att skydda arbetsstationer ligger i absolut framkant av utvecklingen är det viktigt att den här typen av oberoende tester bekräftar det. Behovet av ett automatiserat och effektivt klientskydd har aldrig varit större än nu. Det här resultatet sporrar oss och gör oss ännu mer motiverade att leda utvecklingen inom IT-säkerhet, kommenterar Ola Björling, ansvarig för Sophos i Norden och Baltikum.

Kort om Sophos Intercept X

Molntjänsten Intercept X upptäcker och neutraliserar cyberhot med hjälp av så kallad djup maskininlärning. Det är en avancerad form av maskininlärning där datorsystem själva lär sig hur de kan lösa problem. Genom att använda djupinlärning och neurala nätverk i kombination med avancerad applikationslåsning och ett utvecklat skydd mot gisslanprogram (ransomware) erbjuder Intercept X en hittills oöverträffad detekteringsnivå och en lägre andel falsklarm.

Intercept X Advanced med EDR (Endpoint Detection and Response) lanserades i november 2018.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>