Sophos Intercept X för servrar stoppar angreppen
Hem Säkerhet Sophos Intercept X för servrar stoppar angreppen

Sophos Intercept X för servrar stoppar angreppen

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget Sophos lanserar en ny version av molntjänsten Intercept X som är utvecklad för att skydda servrar.

Sophos Intercept X för servrar stoppar angreppen 1

Per Söderqvist, säkerhetsexpert på Sophos

Sophos Intercept X for Server använder prediktiv analys och AI för att skydda från cyberhot som hela tiden utvecklas och blir alltmer sofistikerade. Den nya lösningen använder neurala nätverk och har förfinats genom att i flera hundra miljoner verkliga exempel identifierat skadlig kod och tidigare oupptäckta cyberhot.

SophosLabs forskning visar att så mycket som 75 procent av den skadliga kod som påträffas i en organisations nätverk är unik. Det innebär att majoriteten av skadlig kod är tidigare okänd vilket kräver mer kraftfulla och effektiva helhetslösningar som skyddar nätverk, servrar och arbetsstationer. Med tanke på att servrar ofta rymmer mer kritisk data än enskilda arbetsstationer kan attacker mot ett företags servrar bli särskilt förödande.

– En framgångsrik attack mot ett företags servermiljö kan i princip slå ut hela verksamheten. När serverintrånget är ett faktum har förövaren alla möjligheter att gå djupare in i nätverket för att sabotera eller stjäla information. Till skillnad från många traditionella säkerhetslösningar ger Sophos Intercept X för servrar ett mycket avancerat och kostnadseffektivt skydd som möter nya och allt mer avancerade hot, kommenterar Per Söderqvist, säkerhetsexpert på Sophos.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>