Sophos lyfter säkerheten upp i molnet
Hem Nyheter Sophos lyfter säkerheten upp i molnet

Sophos lyfter säkerheten upp i molnet

Publicerat av: Redaktionen

När Sophos tar sitt första steg upp i molnet handlar det om en lösning för skydd av användares enheter. Det ska bli enklare för såväl slutanvändare som partner.

Sophos lanserar en molnbaserad säkerhetslösning med sikte på företag och it-avdelningar hos små och mellanstora företag, enligt ett pressmeddelande. Lösningen heter kort och gott Sophos Cloud och ska enligt uppgift kunna användas för att hantera enheter som kör såväl Windows– som Mac-miljöer och också mobila enheter.Sophos Cloud

Det handlar alltså om så kallat endpoint-skydd. Men det här är bara början, lovar man. Leverantörens övergripande strategi innebär att  hela portföljen av lösningar ska tjänstefieras.

Så var hamnar Sophos partner i detta? I förarstolen, enligt bolaget. För även om lösningen är tänkt att kunna hanteras av slutkundernas it-organisationer är den utformad så att en Sophos-partner som säljer tjänsten också kan få insikt i och kontroll över kundens miljö via plattformen.

Lanseringen av den nya tjänsten rimmar väl med bolagets nyligen uttalade ambition att stärka sin närvaro i Norden och Baltikum. Nye nordenchefen Fredrik Jubran tror passande nog på just tjänsteförsäljning som ett starkt område för bolaget.

– Sophos har en övertygande idé om tjänsteförsäljning, där våra partners ges möjligheter att sälja säkerhet som en månadstjänst oavsett om lösningen baseras på hårdvara, mjukvara, virtuellt eller i molnet, säger han i ett pressmeddelande. IT-Kanalen har sökt honom för vidare kommentarer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>