SOTI lanserar spårning av mobila enheter inomhus
Hem NyheterTech News SOTI lanserar spårning av mobila enheter även inomhus

SOTI lanserar spårning av mobila enheter även inomhus

Publicerat av: Redaktionen

Mobilitets- och IoT-företaget SOTI lanserar en ny funktion i den senaste uppdateringen av programvaran SOTI MobiControl som möjliggör platsspårning av mobila enheter även inomhus.

Att mobila enheter tappas bort eller förläggs är ett växande problem för svenska organisationer, och att de flesta organisationer saknar möjligheten att spåra förlorad utrustning förvärrar problemet.

Med hjälp av mobilitets- och IoT-företaget SOTI:s nya funktion Indoor Location, som kommer med uppdateringen till version 15.6 av SOTI MobiControl, kan svenska organisationer på ett enkelt sätt spåra och hantera borttappade mobila enheter, öka datasäkerheten och skydda medarbetarna. Att hitta en borttappad enhet tar både tid och energi. Om enheten inte kan hittas kan det bli kostsamt för organisationen sett till förlorad produktivitet, support och hantering.

SOTI lanserar spårning av mobila enheter inomhus– Att kunna spåra enheter inte bara utomhus, som vi är vana vid, utan också inomhus är en riktigt häftig funktion, och när man börjar använda den inser man snabbt hur värdefull den är. Att en enhet förläggs av sin ägare är det absolut vanligaste sättet som enheter försvinner på, mer än dubbelt så vanligt som att den stjäls, så den här funktionen sparar stora kostnader. Jag skulle till och med kunna gå så långt som att säga att det är en revolutionerande funktion, säger Ville Viljanen, Regional Sales Manager, Nordics på SOTI.

Spåra enheter, öka datasäkerheten och skydda företagets anställda
Den nya funktionen Indoor Location fungerar i realtid för att lokalisera enheter som befinner sig inomhus. Lösningen använder wifi-infrastruktur och Cisco CMX för att möjliggöra många unika platstjänster inomhus och på så sätt spåra både enheter som bärs av en person och obemannade enheter som befinner sig i huset.

Lösningen hjälper organisationer att hitta och hantera sina mobila enheter via en visuellt uppbyggd och lättanvänd kontrollpanel. Den lokaliserar exakt var de förlorade enheterna befinner sig. Om enheten är online visar den sin nuvarande plats och om enheten är offline visar den var den senast befann sig.

Med Indoor Location kan organisationer inte bara hitta de borttappade enheterna, utan även skydda medarbetarna och öka datasäkerheten. Om en anställd exempelvis går in i ett farligt område, som en truckkorsningszon på ett lager, kommer personen få en varning på sin enhet som instruerar att omedelbart lämna området. Om någon i stället går in i ett rum för att träffa externa gäster låser sig enheten automatiskt för att skydda från exponering av känsliga data.

Med Indoor Location kan organisationer även skapa så kallade geofences, virtuella staket. Med hjälp av funktionen kan ansvariga bli informerade när en enhet rör sig in eller ut från området, och de kan få insyn i hur en enhet förflyttar sig. För att skydda medarbetarnas integritet går det även att ställa in inom vilka områden enheterna inte ska spåras.

– Borttappade enheter blir i längden otroligt kostsamt för organisationen. Både Indoor Location och geofencing är ypperliga sätt för organisationer att få en bättre synlighet och kontroll över sina mobila enheter. Genom att få koll på hur enheterna rör sig kan de effektivisera processer och säkerhetsställa att enheter är på rätt plats vid rätt tid, fortsätter Ville Viljanen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>