SOTI växer och lanserar nya tjänster
Hem Leverantör SOTI växer och lanserar nya tjänster

SOTI växer och lanserar nya tjänster

Publicerat av: Redaktionen

En av världens ledande EMM leverantörer, Kanadensiska SOTI, var med företagets grundare och CEO Carl J Rodrigues på besök på Kanadas ambassad i Stockholm den sista maj.

SOTI växer och lanserar nya tjänster 3

Carl Rodrigues, CEO på SOTI

Syftet med besöket var att träffa partners och större kunder och ge dessa en inblick i de nya tjänster som SOTI precis har och under kommande år kommer att lansera.

IT-Kanalen var på plats och fick en mycket intressant genomgång och demonstration av nya ONE platform som på flera punkter kommer att revolutionera företagens sätt att hantera sina mobila och IoT baserade enheter. Dessutom fick vi möjlighet till en givande lunch med en jordnära och mycket ödmjuk Carl Rodrigues, en CEO som verkligen brinner för både sitt företag och möjligheten att kunna hjälpa andra företag in i nästa steg av den mobila utvecklingen.

En ny plattform med sex ben

Under 2017 så kommer vi och SOTIs kunder att kunna följa företagets kanske största förändring eller utbyggnad sedan företaget grundades 1995. Grunden för denna förnyelse finner vi den nya plattformen SOTI ONE som fungerar lite som ett nav för de, i dagsläget planerade, sex tjänstebenen. Stommen för dessa är så klart den senaste versionen av Mobicontrol som följt företaget sedan grunden och numera är uppe i version 14.

Mobicontrol är en lösning för att underlätta alla aspekter av underhåll och övervakning av mobila enheter oavsett enhetstyp och operativsystem. Programmet bygger på ett mycket lättanvänt men samtidigt kraftfullt gränssnitt varifrån administratörer kan se all information om företagets anslutna enheter. Till den nya versionen så har bland annat sökfunktionaliteten markant förbättrats och integrerats direkt i de olika fälten. Vi kan exempelvis söka efter alla Ipad som befinner sig i en region där en viss version av Skype finns installerat. Genom dessa möjligheter blir det enklare att följa, underhålla och uppdatera enheter över hela flottan av enheter.

Omedelbar hjälp

Nästa ben är nyheten SOTI Assist. Något som alla som använder en mobil enhet av något slag är att till och från uppstår problem. Det kan vara appar som inte startar, det kan vara att skärmen gått sönder med mera. Oavsett problem så är detta något som tidigare både tagit tid att rapportera och framför allt att åtgärda men med Assist kan administratören logga in till alla ansluta enheters gränssnitt och direkt fjärrhantera och felsöka dem.

Dessutom så kan användaren själv enkelt skapa ett supportärende direkt ifrån enheten där såväl förklaringar på problemet i sig som skärmdumpar med mera bifogas från start. När sedan ansvarig får in denna rapport så kan han eller hon tilldela ärendet till en tekniker som är bästa lämpad att åtgärda problemet. Under hela processen går det att följa utvecklingen av ärendet på ett mycket smidigt och pedagogiskt sätt.

Snabbare appar

Det tredje benet och lite av en favorit är SOTI Snap. Snap är ett enkelt gränssnitt som låter SOTI växer och lanserar nya tjänster 4företag utveckla egna mobilappar utan utvecklaren i sig behöver kunna någon kod. Lösningen baseras på enkel drag och släpp med ett flertal färdiga mallar och alternativ vilket omfattar allt från formulär med radioknappar till integration av kamera eller Youtube video.

Den stora fördelen med appen, förutom dess enkelhet är att den direkt fungera på både Ios och Android samt att den med automatik anpassar sig efter skärmens storlek och upplösning. Vi ser här multipla användningsområden men ett av de mest intressanta måste vara att använda den för att bygga utbildningsappar för internutbildning.

Värdet av data

Nästa ben som för tillfället är i betastadie är en lösning som vi faktiskt väntat på. Det handlar om SOTI Insight vilket är en renodlad BI lösning som låter administratören samla in data från alla enheter, appar, användare, sensorer och data i sig för att kunna få fram såväl alla former av statistik men fram för alt för att kunna koppla denna data mot maskininlärning för att låta systemet hitta fel innan de påverkar systemen eller onaturliga betanden som skulle kunna innebära potentiella hot.

Tjänsten som sådan kommer med att underlätta för företag och ledningsgrupper att ta fatta beslut baserade på full instinkt i företagets enhetsflotta.

En sammankopplad länk

Vi fortsätter med det femte benet som även detta befinner sig i ett utvecklingsstadium. Tjänsten heter SOTI Connect och är en IoT Gateway som är en data driven konsol för att konfigurera och hantera enheter och protokoll. Genom ett integrerat smart visualiserings system kan administratören fjärrövervaka varje miljö och tack vare en integrerad protokoll adapter och en ny Protokoll SDK kommer alla former av enheter, även de som inte följer gängse standarder, att kunna hanteras.

Kraften av ett samarbete

Det sista benet, som troligen kommer att lanseras i början av nästa år, är SOTI Collaborate. Som namnet antyder så handlar det om en sorts portal där kunder, partners och SOTI själva ska kunna kommunicera och samarbete. Detta kan vara allt från att sprida och prata om nya produkter och tjänster till forum för informationsutbyte. Dessutom är detta tänkt att vara en plats för att titta närmare på nya appar, hårdvara och tjänster som passar in i den nya SOTI ONE plattformen.

Stadig tillväxt

SOTI växer och lanserar nya tjänster 5Förutom de nya tjänsterna så pratade vi såklart med både Carl Rodrigues och Stefan Spendrup som är säljansvarig för Sverige om företagets tillväxt på både en global och en nordisk nivå. SOTI har idag över 17000 Enterprise kunder och mer än 2000 partners i över 174 länder.

Trots att företaget funnits på den svenska marknaden sedan 2006 så var det först 2014 det första kontoret etablerades i Göteborg och detta med Stefan som ensamt ansvarig. Men som nämnt tidigare så har utvecklingen varit positiv och trots att SOTI väldigt sällan förekommer i några annonskampanjer så har personalstyrkan här dubblerats för varje år och till i höst så räknar Stefan med att ha ett nordiskt team på åtta personer.

– Sverige är på många sätt en intressant marknad med en hög IT mognad och enligt rapporter så beräknas IoT marknaden enbart i Sverige att nå 50 miljoner Euro fram till 2020, berättar Carl.

– Den svåraste utmaningen vi står för många gånger är att, precis som för andra Tech bolag, hitta rätt kompetens. Vi är många aktörer som slåss om de bästa och bara för att du har rätt titel eller utbildning behöver du inte vara rätt person. Vi har ett talesätt i Canada som säger att en läkare kan ha 100% och en annan läkare kan ha 50% rätt. Båda är läkare men den vi vill ha är så klart den som är helt rätt, säger Carl vidare.

– Vi har på sista tiden även provat en lite annorlunda approach för att hitta rätt personer och detta genom att hålla egna utbildningar som är gratis att delta i. Många söker till dessa och vi gör här först en grovgallring som får möjligheten att gå. Det intressantaste med dessa har varit att det inte nödvändigtvis måste vara dataingenjörer eller likande som är rätt person utan det kan lika gärna vara personer som av olika anledningar skolar om sig och som tack vare denna möjlighet känner både en glädje och ser en ny möjlighet vilket gör dem lämpliga, fortsätter Carl.

Att SOTI och Carl Rodrigues är på rätt väg råder det inga tvivel om för under den första uttagningsvändan så gick mer än 25 procent vidare och fick en anställning.

Kombinerad kunskap

Två saker som slår oss under lunchen med Carl och som sannolikt har en stor del i den positiva utveckling som SOTI befinner sig i är dels den anda som finns inom företaget och som till stor del grundas på Carls personlighet som genomsyras av ödmjukhet och ett jordnära resonemang som gör att hela företaget i det närmaste känns som ett litet familjeföretag där det är nära till allt och alla och det är högt i tak.

Den andra delen är Carls agerande i företaget i sig. För trots sin roll som president och CEO med allt vad detta innebär i form av möten och pappersarbetet så är Carl till stor del med i den löpande utvecklingen av produkter och detta inte bara på ett planeringsstadie utan även på kodnivå och denna kombinerade kunskap, att både kunna leda ett företag och ha full förståelse och möjlighet att hjälpa till på alla nivåer är i det närmaste unikt idag.

Det är med stor beundran som vi lämnar denna lunch och vi ser verkligen fram emot kommande lösningar från ett företag som tack vare stadigt förankrade ben i vardagen verkligen har en mycket ljus framtid.

Läs mer om Stefan Spendrup Nordenchef på SOTI i tidigare artikel: PÅ STAN MED

http://it-kanalen.se/ett-litet-foretag-med-otroliga-kontrakt/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00