Specsavers väljer Accenture som IT-partner i omställningen mot en digital framtid
Hem Nyheter Specsavers väljer Accenture som IT-partner i omställningen mot en digital framtid

Specsavers väljer Accenture som IT-partner i omställningen mot en digital framtid

Publicerat av: Redaktionen

Specsavers, en av de främsta återförsäljarna av optik, har valt Accenture som IT-partner för sin digitala omställning. Inom ramen för det femåriga avtalet kommer Accenture hjälpa Specsavers med applikationsstöd och övervakning för att öka kvaliteten på Specsavers alla affärstransaktioner. Avtalet är utformat för att minska Specsavers verksamhetskostnader, föra produkter snabbare till marknaden samt öka kvaliteten på produkter och tjänster.

Avtalet omfattar applikationsunderhåll, utveckling, test och övervakning av IT-infrastrukturen i 10 länder

Accenture kommer att leverera applikationsunderhåll, utveckling, test och övervakning för Specsavers IT-infrastruktur i tio länder: Australien, Danmark, Finland, 0_0_440_1_70__News_glasses-690Irland, Nya Zeeland, Norge, Nederländerna, Spanien, Storbritannien och Sverige. Målet med projektet – vilket också inkluderar att hjälpa Specsavers att konsolidera sina IT-lösningar och förlänga livslängden för redan befintliga system – är att ge Specsavers en tjänsteportfölj som är enklare att hantera, med lägre risk och bättre tjänster som möjliggör för butikskedjan att fokusera på att bli en digital verksamhet.

”Att erbjuda våra kunder en fantastisk upplevelse står i centrum för allt vi gör. Vi vill leverera en förstklassig service och göra det enkelt för människor att interagera med oss. Genom kostnadsbesparingar och en effektivisering av verksamheten kommer Accenture att hjälpa oss att ge våra kunder en ännu bättre upplevelse”, säger Phil Pavitt, Global CIO, Specsavers.

”Konsumenterna förväntar sig att kunna handla från återförsäljare när som helst, friktionsfritt och genom valfri kanal. Vi ser fram emot att hjälpa Specsavers förkorta processen att implementera nya lösningar genom att bidra med fortlöpande utveckling av deras tjänster, vilket möjliggör en snabbare omställning mot en helt digitaliserad verksamhet”, säger Matt Prebble managing director, Retail, Accenture UK & Ireland.

”En stark IT-infrastruktur är avgörande vid en digital omställning, särskilt eftersom företag inte längre kan förlita sig på alla de applikationer och verktyg som fungerat förut. För att vara konkurrenskraftiga och rörliga behöver företag snabbare och mer flexibla applikationer som fungerar vid föränderliga affärsbehov. Specsavers investering i applikationer och infrastruktur kommer att stärka bolaget inför framtiden, främja tillväxten och försvara dess nuvarande marknadsposition. Dessutom skapar det förutsättningar för att kunna ge kunderna en ännu bättre upplevelse”, säger Emma McGuigan, Managing Director, Accenture Technology.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>