Spendrups CIO blir ny CTO på Cygate
Hem Nyheter Spendrups CIO blir ny CTO på Cygate

Spendrups CIO blir ny CTO på Cygate

Publicerat av: Redaktionen

Fredrik Strandlund blir ny Chief Technology Officer (CTO) på moln- och systemintegratören Cygate, en del av Telia.

Fredrik har haft befattningar inom företags- eller IT-ledningen av större verksamheter sedan 1997, bl.a. Telia, Västerås stad och Spendrups. Fredrik har i flera fall lett lyckade transitionsprojekt till molnet och får en viktig roll i Cygates utveckling som Sveriges ledande molnintegratör.

Fredrik-Strandlund
– Det känns oerhört kul att få arbeta med utvecklingen av Sveriges ledande systemintegratör. Cygate är bolaget inom Telia som skräddarsyr avancerade lösningar till företagskunder. Det är något de har lång erfarenhet av, samtidigt som de under de senaste åren byggt upp ett omfattande molnerbjudande, som är viktigt nu när allt fler verksamheter söker trygga molntjänster. Företaget kokar av aktivitet och har unika tekniska och marknadsmässiga möjligheter när alltfler kunder ökar tempot i digitaliseringsarbetet, säger Fredrik Strandlund.

Fredrik kommer senast från rollen som Interim CIO för Spendrups där han arbetat med att digitalisera produktion och logistik, e-handel och kundupplevelse. Han har tidigare arbetat i ledande befattningar inom såväl försäljnings- som produktsidan på Telia och även varit IT-chef för Västerås stad samt CIO och VD på Lexicon IT-konsult. Vid sidan om arbetet har Fredrik arbetat som företagsrådgivare och spinninginstruktör.

– Vi är väldigt glada över att ha rekryterat Fredrik. Med tjugo års erfarenhet av IT- och telekom från större verksamheter kommer han att hjälpa oss att utnyttja vår potential inom lokalproducerade IT-tjänster. Fredriks erfarenhet från övergångar till hybrid IT är speciellt värdefull för möta efterfrågan idag, säger Cygates VD Patrik Olsson.

Cygate växer snabbt såväl inom den traditionella systemintegrationsverksamheten som i det nya området IT som tjänst. Som leverantören av skräddarsydda lösningar inom Telia har Cygate tillgång till en oöverträffad kombination av infrastruktur och expertis för att erbjuda trygga lösningar inom nät, säkerhet och drift hos kund, i Cygates eller andras moln eller i hybrida versioner. Företagets nya CTO får en nyckelroll i att utveckla Cygates leverans som molnkonnektor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>