Splunk vet hur man analyserar data

Automatisk analys av stora mängder data har varit ämnet för en stor konferens i Orlando.

IT-Kanalens utsände är på plats i Orlando, Florida, där Splunk just avslutat sin sjunde årliga utbildningskonferens, Conf2016. Splunk är företaget som på tretton år blivit stora inom området analys av maskindata i stora mängder, en verksamhet som började ge vinst 2009 och börsnoterades 2012.IT-kanalen.se

Under tre dagar har runt 5 000 utvecklare, partners, kunder och användare fått lära sig mer om hur stordata kan hanteras och fås att leverera information på längden och tvären. Hundratals olika lektioner och föreläsningar har gått in på det mesta inom dataanalys, med ämnen som ”Du kan inte skydda vad du inte kan se”, ”Affärsanalys med Splunk”, ”Realtidsövervakning av en molnbaserad mikroservicearkitektur med  Splunk Cloud och HTTP Event Collector” eller ”Keeping the Junk Out of Splunk – maximera värdet av din Splunklicens och var beredd på dataöversvämning”.

Första dagen inleddes med en så kallad keynote, ett långt och inlevelsefullt anförande av företagets VD, Doug Merrit, tillsammans med ett antal partners. Han passade också på att släppa en del nyheter. Bland annat att Splunk Cloud och Splunk Enterprise från och med i dag är tillgängliga för nedladdning i den nya version 6.5 som ska göra det ännu snabbare och enklare att maximera värdet av maskindata med  hjälp av anpassad maskininlärning.

Splunk ITSI (vilket står för IT Service Intelligence) är ett program byggt på Splunkplattformen, en maskininlärningsdriven övervakningslösning som använder analys för att hjälpa organisationer att hitta problem snabbare och förenkla incidentutredningar och arbetsflöden . Splunk ITSI 2.4 är nu tillgängligt.

Splunk avancerar också sin analysdrivna säkerhetsvision med nya utgåvor av Splunk ES och Splunk UBA. Splunk ES 4.5 ger ett gemensamt gränssnitt för att automatisera hämtning, delning och svar i miljöer med flera leverantörer. Splunk UBA 3,0 erbjuder nya maskininlärningsmodeller, samt ytterligare datakällor och innehållsuppdateringar.

Under de tre dagarna som följde har deltagarna utvecklat sina kunskaper om hur data kan hanteras med Splunks program. Oavsett om deras jobb är förbättra IT-prestanda, få affärsinsikter i realtid, förstå användarnas beteende eller nå nya nivåer av säkerhet i organisationen har det funnits något  i de 185 tekniska sessionerna som kan hjälpa till med att nå de målen.

Orlando har varit centrum för de senaste trenderna inom operativ intelligens i molndatahantering, affärsanalys , sakernas internet , maskininlärning och mycket mer och 70 partners till Splunk fanns dessutom på plats för att visa sina Splunkbaserade produkter.

Post Comment