Spotify-chef utsedd till Årets digitala influencer

Vid Considgalan på Grand Hotel den 12 november delade IT- och managementbolaget Consid ut utmärkelsen Årets digitala influencer.

Utmärkelsen syftar till att uppmärksamma en individ som under året drivit digitaliseringsfrågor på ett föredömligt sätt och i och med detta fått betyda mycket för Sveriges digitala utveckling. Sofie Lindblom, innovationschef på Spotify, blev den lyckliga mottagaren av utmärkelsen.

IT-Kanalen.se
Sofie Lindblom, innovationschef på Spotify

Utmärkelsen Årets digitala influencer var ett nytt inslag på IT- och managementbolaget Consids egna gala, Considgalan, som alltså hölls på Grand Hôtel nu i lördags. Det var Consids egna anställda som stod för nomineringarna till priset. Det var förutom Sofie Lindblom på Spotify även Alexander Hars, medgrundare till Let’s Deal, och Niklas Adalberth, en av grundarna till Klarna, som stod som nominerade till utmärkelsen. Lindblom, som alltså blev den lyckliga mottagaren av utmärkelsen, stod som nominerad med följande motivering:

”Genom rollen som innovationschef på Spotify, ett av världens mest innovativa företag, är Sofie Lindblom placerad mitt i händelsernas centrum och påverkar vad som väntar oss runt hörnet. 26-åringen har bland annat blivit utsedd till årets IT-tjej av Microsoft, hållit föredrag på Almedalsveckan, sitter i styrelsen för Silicon Wikings och Business Sweden, samt engagerar sig i Womenengineer som inspirerar unga kvinnor till att söka sig till ingenjörsutbildningar. Med den mansdominans IT-branschen har, är Sofie ett föredöme och en viktig inspiratör till hur framtidens IT-bransch kommer se ut då hon driver frågan om jämställdhet aktivt och med rätt fokus.”

– Det var inget enkelt beslut att välja vinnare, då samtliga av de tre nominerade utgör otroligt starka individer som alla har haft en tydlig inverkan på vårt digitala samhälle. Det vi ser i Sofie är att hon redan i ung ålder fått betyda mycket för vår bransch och på ett föredömligt sätt driver såväl digitaliseringsfrågor som jämställdhetsfrågan i vår bransch framåt. Detta tycker vi är värt att uppmärksamma. Vi är mycket glada över att ha fått tilldela Sofie denna utmärkelse, säger Peter Hellgren, vd för Consid.

Post Comment