SSC väljer Cygate för global backuptjänst
Hem ÅTERFÖRSÄLJARECYGATE SSC väljer Cygate för global backuptjänst

SSC väljer Cygate för global backuptjänst

Publicerat av: Redaktionen

 SSC (Swedish Space Corporation – tidigare Rymdbolaget) väljer Cygates Backup- och Restoretjänst för verksamheten på 18 platser över världen. Cygates specialistkompetens inom nät och säkerhet, dess lokala närvaro i Stockholm och Luleå samt dess fokus på IT som tjänst bidrog till beslutet när SSC avser minska mängden IT-partners. Backuptjänsten kommer att vara igång sista kvartalet 2015 och med ökad skalbarhet, säkerhet och flexibilitet lagra mer data åt SSC med replikering mellan kontinenter.

 

SSC väljer Cygate för global backuptjänst 1

Viktor Lundberg CIO på SSC

SSC är ett statligt ägt bolag som hjälper forskare, organisationer och företag och andra kommersiella aktörer att få tillgång till rymden till nytta för jorden. Detta i en tid då efterfrågan på kommersiella rymdtjänster ökar. Företaget äger världens största civila nät av markstationer för satellitkommunikation, en nyckelkomponent i många satellitsystem. Verksamheten rör ofta prioriterade eller samhällskritiska system och har höga krav på tillförlitlighet och säkerhet. SSC:s utveckling till en global aktör medförde krav på mer kraftfulla, skalbara och säkra IT-system för backup. Företaget utvärderade fem leverantörer och valde i september Cygate som är en del av Telia.

 

– Vi hanterar åt våra kunder som t.ex. ESA och NASA, data och satelliter för oerhörda värden. Det viktigaste för oss var därför Cygates specialistkompetens inom nät och säkerhet. Att Cygate finns i Stockholm och Luleå och fokuserar på IT som tjänst var också positivt när vi söker färre IT-partners. Nu får vi större säkerhet och vid behov mycket bättre återställningstider, säger SSC:s CIO Viktor Lundberg.

 

– SSC är en aktör i världsklass, oavsett om det gäller att medverka till att styra den internationella rymdstationen ISS, landningen av ESA:s farkost Philae på en komet eller att erbjuda det bästa satellitkommunikationsnätet när mängden kommunikationstillämpningar nu ökar fort. Vi är stolta över att få stöda SSC med våra IT-tjänster, säger Niclas Alvebratt, chef för Cygates affärsenhet Cloud.

 

Med Cygates Backup och Restoretjänst får SSC nu backup för alla sina sajter med redundant backup på separata hårdvaror och platser för de större stationerna. Backuperna replikeras också mellan kontinenterna. Mjukvaran kontrollerar och korrigerar automatiskt fel i datan vid överföring eller lagring över tiden.  Backuptjänstens skalbarhet gör det lättare att förutse kostnader och att kontrollera data. Tjänsten och alla data finns hos SSC medan Cygate övervakar hårdvaran.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00