Stabilt nätverk möjliggör effektiv lagerhantering och nöjda kunder
Hem Nyheter Stabilt nätverk möjliggör effektiv lagerhantering och nöjda kunder

Stabilt nätverk möjliggör effektiv lagerhantering och nöjda kunder

Publicerat av: Redaktionen

Cygate har hjälpt Rusta med installation av nytt trådlöst nätverk i Rustas nya centrallager i Norrköping. Det är ett hypermodernt lager om 64 000 kvadratmeter, en enorm yta och med hela 33 meter till tak. För att kunna leverera i den hastighet kunderna förväntar sig behövde Rusta ny infrastruktur och ett stabilt, modernt och strukturerat trådlöst nätverk med hög tillgänglighet.

Projektet, som genomfördes i flera steg, påbörjades våren 2014. Från början var behovet och kraven från Rusta att befintliga verktyg och arbetssätt skulle fungera med den nya infrastrukturen samt att verksamheten skulle kunna 1effektiviseras ytterligare. Visionen var klar.

– Så här vill vi jobba. Det ska vara infrastruktur och trådlöst. Välfungerande, redundanta nätverk med hög kapacitet. Nätverket ska fungera tillsammans med röststyrd plockning (mobila beställningar genom ett röstsystem i realtid), truckdatorer och arbetsstationer. Allt ska fungera på hela lagret, överallt. Det får inte innebära några begränsningar vid produktion, säger Robert Cämpe, projektledare och kravställare på Rusta, som har varit ansvarig för den tekniska leveransen och infrastrukturen i projektet.

Det har varit en stor tidspress för att få alla saker på plats och Rusta har insett hur väsentligt det är att lägga tid och resurser på planering och förberedelser.

– Det är viktigt att vara tydlig med kravställning och att få in svar på dem. Det är så många aspekter att ta hänsyn till i ett sådant här projekt, tekniken är en sak men det är också otroligt viktigt att få fram de svar som behövs, det vill säga de behov som verksamheten har om hur det ska fungera. Viktigt var också att det var en partner till mig som hade vilja att hjälpa till. En partner som kunde hjälpa till med hur tekniken skulle sättas upp och som också kunde agera rådgivare i projektet. Cygate har gjort ett kanonjobb, jag är jättenöjd. Samarbetet har fungerat bra, de har ställt upp och fixat det som jag har förväntat mig, säger Robert Cämpe.

Det nya centrallagret är en av Sveriges modernaste lagerverksamheter. Rusta har blivit mer konkurrenskraftigt. Den utbredda infrastrukturen med hela 130 accesspunkter gör att täckningen av nätverket fungerar på hela den enorma lagerytan. Ingen yta går till spillo och hanteringen av leveranser samt orderläggning går snabbare och är mer effektiv.
– Skillnaden med att ha ett centralt lager jämfört med flera mindre är ökad risk, därför ställs extremt höga krav på tillgänglighet och funktion på vårt nya lager. Allt fungerar enligt specifikationen, en ny infrastruktur samt ett stabilt, modernt och strukturerat trådlöst nätverk, men vi har redan märkt att kapaciteten inte räcker – vi behöver expandera, det vill säga öka ytan ytterligare, avslutar Robert Cämpe, projektledare och kravställare på Rusta.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>