Hem Nyheter Stark aktör inom affärskritisk IT resultatet när Pulsen Production och Shibuya Crossing går samman

Stark aktör inom affärskritisk IT resultatet när Pulsen Production och Shibuya Crossing går samman

Publicerat av: Redaktionen

​Driftbolaget Pulsen Production och datacenterexperten Shibuya Crossing går samman i ett gemensamt bolag.

Stark aktör inom affärskritisk IT resultatet när Pulsen Production och Shibuya Crossing går samman 3Tillsammans bildar de en av de största aktörerna inom verksamhetskritiska IT-lösningar i Sverige och en framstående långsiktig partner både till leverantörer som IBM och till kunder som är beroende av stabila, moderna och säkra system för sina verksamheter.

Det är nu klart att IT-bolagen Pulsen Production och Shibuya Crossing går samman till ett gemensamt bolag.

Detta efter att avtal tecknats tidigare i veckan mellan Pulsenkoncernen, Pulsen Production och de fyra delägarna i Shibuya Crossing.

– Både Shibuya Crossing och Pulsen Production tittar ständigt på hur vi kan utvecklas som bolag och i våra erbjudanden mot marknaden. Genom det här samgåendet blir vi en starkare partner till våra kunder både på datacenter-sidan och kring tjänster inom kommunikation, service, support och mycket mer. Vi kompletterar varandra bra och genom att gå ihop skapar vi helt nya möjligheter både för våra kunder och för våra medarbetare, säger Kjell Olsson från Shibuya Crossing.

– Det är inte bara utbudsmässigt som vi fungerar bra tillsammans. Vi har också väldigt lika företagskulturer, med en utgångspunkt i entreprenörskap inom IT, och matchande värdegrunder. Det känns därför väldigt naturligt att vi nu går samman i ett gemensamt bolag, säger Martin Troede från Pulsen Production.

– Tillsammans blir vi en av de största aktörerna inom segmentet verksamhetskritisk IT i Sverige. Båda bolagen har värnat om att bygga långa och nära relationer med sina kunder. Nu kan vi fördjupa den relationen och bli en ännu starkare partner för kunder som är beroende av stabila, moderna och säkra IT-lösningar för sina verksamheter. Vi kommer också fördjupa samarbetet med IBM ytterligare i och med att vi blir deras största partner i partnerkanalen i Sverige. Våra kunder har extrema krav på tillgänglighet och prestanda och tillsammans med IBM visar vi gång efter gång att våra lösningar överträffar annan teknik när det gäller affärskritisk IT, fortsätter Martin Troede.

Det nya bolaget, som får cirka 120 anställda och en sammanlagd omsättning över 300 Mkr, kommer heta Shibuya och vara en del av Pulsenkoncernen.

Som VD tillsätts Martin Troede som idag är VD för Pulsen Production AB. De fyra ägarna av Shibuya Crossing – Kjell Olsson, Mikael Johansson, Christian Wibeck och Stefan Wennergren – går in som delägare i det nya bolaget och kommer även fortsatt vara operativt engagerade i bolaget. Som ny styrelseordförande tillsätts Henrik Sund som har stor erfarenhet från IT- och telekombranschen.

– Jag tycker det här ska bli jättespännande. Vi har bra förutsättningar för att kunna göra ett riktigt bra jobb och skaka om en del på marknaden. Vi kommer till exempel få större muskler på IBM Power och får ännu större och bredare kompetens på den hårdvaran och kringliggande tjänster. Vidare får vi en större spridning geografiskt – Pulsen Production har sitt fäste i Västsverige och Shibuya i östra delen av landet. Resultatet blir ett starkare bolag på många plan, kommenterar Henrik Sund.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>