Stark ökning av affärsidéer för Internet of Things
Hem NyheterInternet Of Things Stark ökning av affärsidéer för Internet of Things

Stark ökning av affärsidéer för Internet of Things

Publicerat av: Redaktionen

Teamet bakom Appetin har varit aktiva i app-branschen sedan 2009, men det är först under 2015 som en tydlig ökning i offertförfrågningar för appar och system med flera Stark ökning av affärsidéer för Internet of Thingskomponenter kunde ses.

— “Många som funderar på nästa stora app-idé har börjat tänka utanför mobilen. Mobiltelefonen är för dem bara ett skal som ska visa information”, säger Emil Romanus, VD på Appetin AB, “Ofta handlar det om enheter som samlar händelser och platsinformation”.

Men trenden har varit tydligast bland företag, menar Emil. Företagen finner fler och fler områden där man enkelt kan applicera hårdvara.

— “Hårdvaran har kommit ifatt mjukvaran när det gäller enkelhet i utvecklingsprocessen. Idag scannar man QR-koder med telefonen. Men det går att utveckla en hårdvaruenhet som gör samma sak för nästan samma utvecklingskostnad som motsvarande mobilapp”, berättar Emil, “Det är då de stora företagen inser att det i längden är billigare att köpa in tusen små QR-scannare än tusen mobiltelefoner”.

Funktions-specifika hårdvaruenheter som är uppkopplade mot företagets affärssystem är teamet på Appetin eniga om att så kommer framtiden se ut.

— “Det kommer aldrig sluta med att mobiltelefonen blir en monolitisk klump av system. Enkelhet segrar alltid i längden och modulära system är både enklare och mer flexibla för nya funktioner“, säger Emil, “Det finns en anledning till varför folk köper saker som Fitbit, trots att mobilen är kapabel att göra i princip samma sak”.

Företagets vision är nu att bli ledande inom konceptutveckling, tillverkning och programutveckling för moderna och nytänkande affärssystem och IT-lösningar.

Appetin är en apputvecklare som tar emot uppdrag från företag och organisationer och arbetar inte med privatpersoner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>