Stark start på mellandagsrean
Hem Nyheter Stark start på mellandagsrean

Stark start på mellandagsrean

Publicerat av: Redaktionen

Juldagen befäster positionen som årets näst största handelsdag.

Från hela landet rapporterades om köer, i vissa fall med upp till 200 personer, utanför Elgigantens varuhus inför öppning klockan 08:00. Storsäljare under dagen var stora tv-apparater och vitvaror men också hörlurar som haft en succébetonad december och som kunderna köpte i en takt motsvarande fyra hörlurar i minuten under juldagen. it-kanalen.se

Mellandagsrean har blivit en tradition som är starkt förknippad med billig hemelektronik hos Elgiganten. Från hela landet rapporterades om köer med upp till 200 personer utanför Elgigantens varuhus och på många håll valde fler kunder att närvara vid årets öppning jämfört med förra året.

– Det har blivit tradition för många att bege sig till våra varuhus under juldagen och i år valde fler kunder att vara på plats redan vid öppningen än förra året. Kunderna är prismedvetna och våra produkter fyller en allt viktigare funktion i de svenska hushållen. Tillsammans ger det ett väldigt stort intresse för våra reor då det finns tillfälle att handla kvalitetsprodukter till avsevärt lägre priser. Vi såg det under Black Friday och vi ser det nu, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Mellandagsrean är historiskt sett en period då kunderna passar på att uppgradera hemmet och förbättra för hela familjen och gårdagen var inget undantag. Storsäljare var enligt förväntat stora tv-apparater och vitvaror, där ökade snittpriser visar att kunderna i allt större utsträckning väljer produkter med bättre specifikationer i den något högre prisklassen. Diskmaskinerna ska vara tysta, tvättmaskinerna ska ta många kilogram tvätt och kyl och frys ska ha låg energiförbrukning.Gårdagens säljraket var däremot hörlurarna som haft en succébetonad december och som kunderna köpte i en takt motsvarande mer än fyra hörlurar i minuten under gårdagen.

– Vi vet av erfarenhet vad kunderna efterfrågar under mellandagsrean och har tagit in fler produkter än någonsin tidigare och vi har fortsatt en mycket bra tillgång. Även om vi räknar med en väldigt stark kundtillströmning framöver så kommer vi att kunna möta upp den efterfrågan väldigt bra. I morgon fyller vi dessutom på med nya erbjudanden. Vi kommer att göra väldigt många kunder nöjda under den här mellandagsrean, säger Niclas Eriksson.

Andra storsäljare under gårdagen var bärbara datorer och surfplattor där efterfrågan på framför allt androidbaserade plattor ökade kraftigt. Många kunder var också ute efter en ny kaffebryggare och laddningsbar handdammsugare. Den starka skägg-trenden visar sig tydligt genom en ökad efterfrågan på skäggtrimmers och hårklippare som tar andelar från den traditionella rakapparaten.

Den stora efterfrågan på smarttelefoner resulterade också i en kraftigt ökad försäljning av tillbehör som powerbanks, mobilskal och väskor.

Så mycket levereras till Elgigantens varuhus inför mellandagsrean 2

·        7800 EU‐pallar med TV‐apparater (ca 9,5 km EU-pallar med tv-apparater)

·        1600 EU‐pallar med diskmaskiner (ca 2 km diskmaskiner

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>