Statkraft väljer HCL för utveckling och drift av sin globala IT-infrastruktur
Hem Nyheter Statkraft väljer HCL för utveckling och drift av sin globala IT-infrastruktur

Statkraft väljer HCL för utveckling och drift av sin globala IT-infrastruktur

Publicerat av: Redaktionen

Norska energijätten tar hjälp av HCL för att skapa mer effektiva och automatiserade IT-lösningar som stödjer Statkrafts satsning på förnybar energi.

Statkraft väljer HCL för utveckling och drift av sin globala IT-infrastruktur 2HCL Technologies (HCL) meddelar idag att företaget har tecknat ett omfattande avtal på 5,5 år med det norska energibolaget Statkraft. Statkraft är Europas ledande aktör inom förnybar energi och Norges största. Energibolaget är även Nordens tredje största energiproducent.

Inom ramen för överenskommelsen ska HCL hjälpa Statkraft att implementera effektiva IT-tjänster över 18 länder världen över. Tjänsterna utformas för bästa möjliga flexibilitet, automatisering och innovation.

Under kontraktstiden på fem och ett halvt år kommer HCL förse Statkraft med en heltäckande och integrerad infrastruktur byggd på en modern, flexibel och skalbar lösning.

Tjänstepaketet inkluderar datacenter, servicedesk, arbetsplatser, nätverk, säkerhetstjänster, applikationshantering och tvärfunktionella tjänster. Tack vare partnerskapet kommer Statkraft att kunna fortsätta att fokusera på sin kärnverksamhet och på att vidareutveckla sin ledande position på den snabbt föränderliga energimarknaden.  Detta via en modern infrastrukturplattform utformad för ökad flexibilitet och skalbarhet.

”Vi är fast beslutna att vidareutveckla vår ledarposition inom förnybar energi”, säger Johnny Langsrud, CIO och Senior Vice President IT på Statkraft. ”Vårt partnerskap med HCL gör det möjligt för oss att fokusera på vår kärnverksamhet samtidigt som att vi kan vara säkra på att vår IT-infrastruktur är optimerad för framtiden. HCL visade inte bara på en djup förståelse både för vår verksamhet och vår vision. Kvaliteten och den tekniska kompetensen hos HCL-teamet, tillsammans med den imponerande listan av tidigare framgångsrika projekt i regionen var också viktiga faktorer när vi valde HCL som partner.”

”Statkraft är en av världens ledande aktörer i den snabbt växande branschen för förnybar energi. Det här kontraktet är för oss ett bevis för vår kapacitet inom framtidens IT-lösningar och vår globala leveransmodell,” säger Pankaj Tagra, EVP, Nordic & DACH Business Head på HCL Technologies. Tack vare vår innovativa approach, inklusive avancerade tjänster för automation, vilka är viktiga delar av vår tillväxtstrategi Mode 1-2-3, kan vi tillhandahålla heltäckande IT-outsourcing-tjänster som är avgörande för våra kunder runt om i världen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>