Steve Jobs Day – It-vd:ns hyllning till minne av Steve Jobs

[KRÖNIKA] Den 16 oktober är det Steve Jobs Day. Med anledning av detta vill Peter Hellgren, vd för det snabbväxande it- och managementbolaget Consid, uppmärksamma och hylla Steve Jobs – en av vår tids främsta entreprenörer.

Steve Jobs var en klok man. Komplicerad, säkert många gånger besvärlig. Men också mycket klok.

Detta visade han på många sätt under sin tid. Inte minst genom att han var en av de som drev upp det bolag som idag toppar stev-jobslistan över världens mest kända varumärken. Och inte minst genom de många kloka uttalanden han gjorde under sin tid här på jorden. Ett av dem är följande.

”If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do to today?”

Steve Jobs var en sann entreprenör. Därmed bör hans svar på sin egen fråga vara ja. För entreprenörer är experter på att ständigt sträva efter att göra det som de älskar – det som de brinner för. Jag är ganska övertygad om att det var precis det Steve Jobs gjorde. Något han älskade. Något han brann för.

Skulle jag ställa denna fråga till mig själv, är det en fullkomlig självklarhet vad svaret skulle bli. Ja. Ja, jag skulle vilja göra precis det jag gör idag, om idag var den sista dagen jag hade kvar att leva. Där är vi lika, jag och Jobs, om man får göra en så vågad jämförelse två entreprenörer emellan. Där är vi lika, alla vi entreprenörer. Vi älskar och brinner för det vi gör. Om vi inte hade gjort det hade vi tagit oss vidare.

Entreprenörskap utgör hela Consids kärna. Vi är ett entreprenörsbolag ut i fingerspetsarna, som maximerar genomslagskraften av goda idéer och arbetar i en miljö som alltid är öppen, engagerande och rolig. Entreprenörsandan i oss gör att vi ständigt ser på problem och frågeställningar, både i det vardagliga arbetet hos våra kunder och i det interna klimatet, med nyfikna ögon. Den gör också att vi aldrig är rädda för att testa nya saker, alltid är öppna för nya, spännande möjligheter och oupphörligen ligger i framkant.

Steve Jobs var en klok man. Men framför allt – Steve Jobs var en sann entreprenör. Han var entreprenörskap i egen hög person. Låt oss aldrig glömma det.

Till hedersfullt minne av Steve Jobs – en av vår tids främsta entreprenörer.

Peter Hellgren

Post Comment