STIM först på spåret med VxRail och Cygate
Hem Leverantör STIM först på spåret med VxRail och Cygate

STIM först på spåret med VxRail och Cygate

Publicerat av: Redaktionen

Upphovsrättsorganisationen STIM har valt system- och molnintegratören Cygate som strategisk partner inom IT-drift.

Under hösten kommer Cygate att leverera toppmoderna konvergerade VCE VxRail-enheter med tillhörande säkerhetsprodukter och support.

STIM räknar med sänkta kringkostnader och ökad skalbarhet och förutsägbarhet i driften genom detta val av integrerad infrastruktur och en lokal partner med bredd som Cygate.

anna_hemmingsson_stim

STIMs IT-chef Anna Hemmingsson

Varje gång någon spelar en låt från en av över 80 000 svenska musiker rapporteras detta till Svenska tonsättares internationella musikbyrå. STIM beräknar sedan exakt hur mycket ersättning de aktuella ägarna till upphovsrättigheterna skall ha. Detta ställer krav på STIMs IT-miljö:

– För bara några år sedan konsumerade vi musik via CD eller radio. Idag ser det helt annorlunda ut med streaming. Det är enorma datamängder som kommer in och när upphovsmannen får sina pengar är det efter omfattande beräkningar. Det är som en bank med extremt många transaktioner. Vi får inte förlora någon enda liten bit data för då är det folks pengar vi tappar, säger STIMs IT-chef Anna Hemmingsson.

STIMs IT-miljö hade växtvärk och var beroende av en mängd leverantörer. Organisationen bestämde sig för att skapa en framtidssäker och skalbar driftmiljö enligt ledande branschstandard. Efter utvärdering valde man i september Cygate som en av ett fåtal strategiska partners.

Under hösten kommer Cygate att leverera toppmoderna konvergerade VCE VxRail-enheter från Dell EMC som integrerar servrar, virtualisering, lagring, nät och programvaror samt tillhörande säkerhetsprodukter och support. VxRail förväntas med sin enkelhet kunna minska kring- och underhållskostnaderna rejält.

emc_1_1000x600px– Vår drift måste motsvara våra medlemmars och utvecklares behov idag och i framtiden. Istället för att bli beroende av minst fem olika leverantörer, licenser och supportavtal får vi med VxRail en enda, i en skalbar struktur med enheter som vi kan installera på en kvart. Med Cygate får vi en lokal och proaktiv partner med bredd och kompetens. Såhär får vi förutsägbarhet i drift och i kostnader framöver – det ska inte längre finnas några överraskningar när det gäller denna typ av infrastruktur, avslutar STIMs IT-chef Anna Hemmingsson.

– STIM blir en av de första i Sverige att gå i drift med hyperkonvergerade VxRail. Vi är stolta över att som strategisk partner få erbjuda STIM vår bredd av lokalproducerad IT och expertis framöver, säger Kåre Nordström, försäljningsdirektör för Cygate, ett dotterbolag till Telia som erbjuder helhetslösningar inom ICT.

STIM får med VxRail även möjligheten att använda kapacitet I VMwares molnmiljö Air eller att integrera med andra molnlösningar via API.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>