Hem Leverantörconapto STIM har stabilitet och tillgänglighet i fokus

STIM har stabilitet och tillgänglighet i fokus

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] STIM har genomgått stora förändringar bara under de senaste åren, inte minst drivet av digitalisering, streamingtjänster och helt nya kanaler som tillhandahåller upphovsrättsskyddad musik. Något som ställer helt andra krav även på IT-leveransen.

STIM har stabilitet och tillgänglighet i fokus 3

Anna Hemmingsson, IT-chef och Aram Galestian, ansvarig för drift, infrastruktur på STIM

Som en direkt följd av detta har STIM designat om sin infrastruktur från grunden. Utgångsläget var en väldigt spretig miljö där produktionsdelarna var utspridda på flera siter. Ingen struktur för change management, otydliga processer och en hantering av klienterna som lämnade en del att önska. Idag har STIM en extremt stabil miljö som fungerar precis enligt verksamhetens behov.

“Vi insåg ganska snabbt att vår tidigare lösning inte skulle vara hållbar för framtiden och började helt enkelt från grunden, det vill säga från vårt datacenter. Vi behövde renodla infrastrukturen och se till att vi byggde en miljö som var både säker och med 100% tillgänglighet. Vi behövde se över vår leverantörsportfölj för att hitta rätt produkter och rätt samarbeten som passade oss och vi implementerade nya processer som gör det dagliga arbetet väldigt mycket enklare”, säger Anna Hemmingsson, IT-chef på STIM.

Numera har man hela sin produktion hos Conapto i en så kallad twin-site lösning med en primär site och sedan en sekundär site som kan ta över om det skulle hända något. Detta gör att man får geografisk riskdiversifiering och kan upprätthålla en hög tillgänglighet samtidigt som miljön blir väldigt mycket enklare att underhålla och administrera.

“Vi har hittat en lösning som fungerar perfekt för oss. Den är säker, vi har ordning och reda på både hårdvara och mjukvara, den står nära oss och vi kan enkelt komma åt den när vi behöver. Att vi dessutom kan använda beställningsportalen till att göra tillägg, beställa tjänster och ha koll på våra ärenden är en extra bonus”, säger Aram Galestian, ansvarig för drift och infrastruktur på STIM.

Idag spenderar man väldigt lite tid på att hålla lampan tänd, man kan lägga mer tid på innovation och utveckling, vilket syns på de projekt man jobbar med just nu och som är planerade framöver.

Det är en fantastisk lyx att kunna säga att man hittat rätt med basleveransen och kan lägga mer tid på roliga utvecklingsprojekt. Vi har sedan en tid byggt om och digitaliserat våra konferensrum för effektivare möten. Vi har sett över hela vår park av arbetsstationer och har åstadkommit en hel del kostnadseffektiva lösningar. Näst på tur står vår telefoniplattform som behöver uppgraderas till något mer modernt, avslutar Aram Galestian.

Vill du läsa mer om varför en twin-site lösning kan vara bra för dig? Ladda ner vår guide HÄR!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>