Stor tillväxt i molnet för Unit4 – under tredje kvartalet ökade affärerna med 122 procent

Stor tillväxt i molnet för Unit4 - under tredje kvartalet ökade affärerna med 122 procent 1Stockholm 7 November 2019Unit4, ledande leverantör av affärssystem, redovisar starka finansiella resultat och ökad tillväxt för det tredje kvartalet 2019. Företagets bokningar växte med 57 procent jämfört med samma period föregående år och bokningarna av Unit4:s molnlösningar växte med 122 procent jämfört med samma period föregående år. De totala intäkterna ökade med fem procent.

Tillväxten beror bland annat på framgångsrika förvärv som tillfört starka FPA-kapaciteter (financial planning and analysis) samt ett molnverktyg för medarbetarengagemang, Intuo. Unit4 lanserade nyligen en ökad satsning på förstärkt användarupplevelse med ett uppdaterat varumärke för att stödja sin strategi för att leverera en helhetslösning av People Experience Suite på sin People-plattform, med stöd av ett nytt fokus på ett globalt partnerekosystem.

Unit4 tillhandahåller företagstjänster i molnet med fokus på affärssystem och HCM (human resource management), främst till tjänstesektorn. Sedan Unit4 blev uppköpt av Advent International 2014 har företaget genomgått en betydande omvandling och är nu erkänt som ledande inom affärssystem i molnet.

– Q3 var ett exceptionellt kvartal för Unit4, något som vittnar om vårt teams hårda arbete och engagemang på marknader över hela världen. När vi accelererar in i vår nästa fas av tillväxt fördjupar vi vårt fokus på människodrivna organisationer och utökar vårt värdeerbjudande över flera viktiga strategiska vertikaler. Det här är en spännande tid när vi går in i nästa fas av Unit4: s utveckling, säger Mike Ettling, VD på Unit4.