StorageCraft förvärvar Exablox och revolutionerar datahantering

StorageCraft tar sig an kundernas ökande datavolymer och stränga upptidskrav genom att förvärva en ledare inom utbyggbar lagring i mellansegmentet.

StorageCraft förvärvar Exablox och revolutionerar datahantering 1StorageCraft Technology Corporation och Exablox Corporation slog sig ihop för att fokusera helt på att hjälpa företag att analysera, skydda och lagra sina data.  Den nya enheten är det första företaget som sammanför ett nytt tillvägagångssätt som ser de försvinnande gränserna mellan huvudsakligt och sekundärt lagringsutrymme och även mellan datatillgänglighet och dataskydd.

“StorageCraft fortsätter att bygga sin portfölj för att ge kraft åt hypertillväxt,” sa Matt Medeiros, VD för StorageCraft.  “Genom att lägga till Exabloxs konvergerade lagringsutrymmesteknologi för mellansegmentet går vi från att vara en ledare inom driftskontinuitet till en ledare på datahanteringsmarknaden. Våra kunders företag är igång utan uppehåll. Samtidigt exploderar deras datavolymer och deras krav på upptid blir allt strängare.  Nu har vi den unika möjligheten att möta både dessa problem och att göra det med en lösning som har banbrytande skalbarhet.

Exablox, baserade i Sunnyvale, Kalifornien, producerar utbyggbara flash- och HDD-baserade lagringslösningar genom att använda en innovativ lagringsarkitektur. Exabloxs kunder inkluderar ledande Fortune 500-företag, prestigefyllda forsknings- och utbildningsinstutitioner, ledande teknikinnovatörer och statliga enheter.

StorageCraft, ett globalt företag baserat i Utah, tillhandahåller prisbelönta lösningar för säkerhetskopiering och återställningslösningslösningar som gör företaget ledande inom driftskontinuitet. De når marknaden genom ett högt utvecklat och välutbildat nätverk av IT-kanaler och hanterade tjänsteleverantörer.

Detta förvärv ger nuvarande och framtida kunder till det kombinerade företaget en komplett och konkurrenskraftig familj av företagsprodukter för analys, skydd och lagring av information, inklusive:

Data-analys – ger en intelligent, skiktad data-arkitektur som möjliggör identifiering och prioritering av viktiga data för skydd och prestanda. Den identifierar också hål i slutpunktsskyddet.

Dataskydd – tillämpar dataskyddsriktlinjer som ger branschens bästa och mest pålitliga återställningsmekanikerna. Frekventa säkerhetskopieringar och effektivt placerade affärskritiska data minimerar återställningstiden och maximerar upptiden.

Datalagring – ger möjlighet att lagra alla skikt data med oändlig skalbarhet. Den objektbaserade lagringsanordningen löser de vanliga smärtpunkterna för företag när det gäller komplexa installationer, besvärlig hantering, begränsad kapacitet och tunga uppgraderingar av lagringsutrymmen.

Förra oktober tillkännagav StorageCraft ett distributionsavtal med Exablox baserat på de kompletterande fördelarna med de båda företagens produkter. Exablox’s OneBlox® utbyggbara lagringslösningar ger kunder avancerad filtilldelningsförmåga för huvudsakligt och sekundärt lagringsutrymme, inklusive kontinuerliga och obegränsade ögonblicksbilder, inline-avduplicering, komprimering och replikering offsite. Kunder kan börja med en enda högpresterande OneBlox och expandera bortom petabyteskala genom att lägga till ytterligare OneBlox-enheter. När detta kombineras med StorageCrafts programvara ShadowProtect® kan kunder skydda stationära datorer, fysiska och virtuella infrastrukturer med finkorniga RPO:er och högpresterande återställning – allt i en enda lösning. StorageCrafts unikan hårdvara och hypervisor-oberoende återställningslösning säkerställer snabb återgång till tjänsten utan att man behöver skapa en exakt replika av den felande infrastrukturen. Dessa produkter finns tillgängliga nu.

“Som företag med snabbt växande utbyggbart lagringsutrymme använder våra kunder OneBlox både för utbyggbart högpresterande huvudsakligt lagringsutrymme och för sekundära tillämpningar,” sa Douglas Brockett, VD för Exablox. “När kundernas affärskrav har ändrats har de sökt efter en enda arkitektur som har förmågan att fylla båda rollerna.  Genom att förena våra krafter med StorageCraft kan vi tillhandahålla en kraftfullare lösning med ökat dataskydd och analysförmågor till våra kunder.”

Känslan delades av Bob Freeman, systemadministratör, State of Oregon Department of Administrative Services, som är en långvarig kund till StorageCraft och Exablox. ”Vår miljö ställer komplexa och hela tiden ändrade krav på IT-infrastruktur. Att navigera bland dessa krav kräver en funktionsrik lagringslösning med oändlig skalbarhet och möjligheten att komma åt information när och där det behövs – oavsett störningar. Kombinationen StorageCraft och Exablox uppfyller båda dessa datahanteringsbehov snabbt och effektivt.”

Förvärvet av följer StorageCrafts uppköp av filanalysföretaget Gillware Data Services i september 2016, vilket la till unik dataintelligensteknik till StorageCrafts portfölj.

Villkoren för förvärvet har inte offentliggjorts.