Storyals maximerar nyttan av Office 365 genom video-baserad storytelling
Hem Kvinnor på Kanalen Storyals maximerar nyttan av Office 365 genom video-baserad storytelling

Storyals maximerar nyttan av Office 365 genom video-baserad storytelling

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN]Till Microsoft TechDays på Kistamässan den 24-25 oktober reser före detta Microsoftanställda Ulrika Hedlund hem från Dubai med en mission: att få företagen att få ut den fulla potentialen av Office 365.

Storyals maximerar nyttan av Office 365 genom video-baserad storytelling 1

Ulrika Hedlund

Hon gör det med det nystartade företaget Storyals och ett nytt utbildningskoncept anpassat för Youtube-generationen.

Namnet Storyals är en lekfull sammanslagning av storytelling och tutorials. Företagets korta filmer är ett nytt sätt att bedriva utbildning i en snabb och digitaliserad värld. Filmerna får anställda att se värdet av ett nytt, mer effektivt, digitalt arbetssätt med Office 365.

– Vi ger medarbetare insikten som behövs för att trigga en förändring! Alla är upptagna, det är svårt att få användare att lägga tid på traditionell produktutbildning. Vårt koncept lånar drag från dokumentärer och lifestyle-genren. De är korta och effektiva. Det är superviktigt att utbildningen hänger med i den övriga utvecklingen i samhället.

High tech-entreprenören Ulrika Hedlund tog magisterexamen inom elektroteknik på KTH och arbetade under många år för Microsoft, först i Sverige och senare i Mellanöstern som produktivitetsrådgivare för stora företag. Efter att ha avslutat en Executive MBA vid London Business School 2011 startade hon sitt första företag – Business Productivity, ett konsultföretag inriktat på att hjälpa organisationer att öka medarbetarnas produktivitet. Erfarenheterna härifrån väckte idéen till en ny typ av digital tjänst.

– Det finns ett stort behov av att optimera nyttan av dyrbara prenumerationer, och många företag står inför samma utmaning. De behöver hjälp i den digitala förändringsresan och det är brist på engagerande innehåll. Storyals löser det genom en prenumerationstjänst med korta, inspirerande utbildningsfilmer på Office 365 som leder till ökad produktivitet. Innehållet kan dessutom anpassas till specifika företagsbehov.

Storyals grundades under 2018 och är självfinansierat med etablerade samarbetspartners i Norden, Mellanöstern och USA. Slutkunder idag innefattar ledande aktörer inom detaljhandeln, finans-, flyg-, och oljeindustrin.

–Fokus just nu är att expandera i Sverige och sedan tar vi den svenska modellen på export.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>