Streamhjälpen samlade in över 700 000kr!

Streamhjälpen är över för i år, och efter noga fingerräknande kan vi stolt presentera att insamlingen drog in 728 900 kronor!

Streamhjälpen samlade in över 700 000kr! 1Streamhjälpen är Webhallens insats till Musikhjälpens årliga insamling, där fokus läggs på spel istället för musik. Konceptet känns igen från Musikhjälpen, med tre programledare som stängs in i en studio i 144 timmar. Under tiden spelas det spel med besök av olika personer och företag, samt en mängd olika aktiviteter och utmaningar – allt för syftet att samla in mer pengar till ändamålet.

Fredrik Lindblad, CMO på Webhallen: “Årets Streamhjälpen blev en fantastisk succé. Jag vill belysa och tacka alla involverade från Webhallen och företaget QRUXEL som producerade.”

Eventet styrdes av Webhallens eventansvarige Staffan Remes, som även var med själv som programledare under föregående år. Programledarna för i år var Leo Andersson, Michaela Blom och Jessica Lindqvist – som alla tre arbetar på Webhallen. Produkttionsbolaget QRUXEL Productions, som normalt producerar e-sportsevent, har varit med och producerat Streamhjälpen sedan starten 2017.

“Självklart hade det inte blivit något av det utan tittarna och alla som generöst bidrog till initiativet.” 

Utöver de pengar som kunde doneras in direkt till insamlingsbössan hölls även auktioner på Tradera – som tillsammans bidrog med 177 939 kronor. För att ytterligare motivera donationer sattes även delmål upp med olika belöningar, som att spela efterfrågade spel. Det största delmålet var förstås det på 500 000 kr, då streamen förlängdes med 24h in på måndagskvällen.

“Slutligen vill vi även tacka Musikhjälpen som lyfter ett så aktuellt tema.”

Årets tema var “Ingen människa ska lämnas utan vård” och de insamlade pengarna går till insatser för att öka tillgängligheten till vård världen över. Internationella projekt arbetar tillsammans med lokalsamhällen för att fler ska få tillgång till lika villkor och utan att drivas in i fattigdom.

Ett rekordår för Streamhjälpen med andra ord, och vi är stolta över att ha kunnat bidra till att fler människor får möjlighet till vård.
Om du vill se streamen i efterhand finns den tillgänglig på Webhallens twitch-kanal.

Sponsorer till Streamhjälpen 2020 var LEGO, Intel, Microsoft, Nintendo och Sony Playstation – som utöver bidrag för genomförande av eventet även skänkte generösa summor till insamlingen.