Sundsvalls kommun utsedd till Sveriges DigitaliseringsKommun 2021
Hem EVENT Sundsvalls kommun tilldelas utmärkelsen Sveriges DigitaliseringsKommun 2021

Sundsvalls kommun tilldelas utmärkelsen Sveriges DigitaliseringsKommun 2021

Publicerat av: Redaktionen

Sundsvalls kommun tilldelas utmärkelsen Sveriges DigitaliseringsKommun 2021, för ett moget, metodiskt och inspirerande arbete med digitalisering för välfärdens förnyelse.

Med beslutsamhet, mod och nyfikenhet har man format en organisation som står redo att utveckla välfärden till nytta för invånare, medarbetare och samhälle.

Till Sveriges DigitaliseringsKommun utses den kommun som har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet. Prisutdelningen ägde rum i samband med Kvalitetsmässans invigning på Svenska Mässan under måndag kväll.

Nominerade till utmärkelsen var också Upplands-Bro kommun och Växjö kommun.

Juryns motivering lyder:

Med tydligt ledarskap, strukturerat förhållningssätt och långsiktiga politiska satsningar har man tagit steg för steg på väg mot en smartare och mer hållbar välfärd genom digitalisering.

En kommun som satt digitalisering inte bara på högsta ledningens agenda, utan på allas agenda. En kommun som med beslutsamhet, mod och nyfikenhet format en kultur och en organisation som står redo att på område efter område utveckla välfärden till nytta för invånare, medarbetare och samhälle.

Sundsvalls kommun utsedd till Sveriges DigitaliseringsKommun 2021

Marcus Matteby, CIO, och Jonas Walker, kommundirektör Sundsvalls kommun, tar emot priset Sveriges DigitaliseringsKommun 2021 av prisutdelare Patrik Sundström.

En kommun som med öppenhet delar med sig och aktivt bygger starka allianser med andra. En kommun som fram till idag varit färdledande för kommunerna i länet, men som nu får kliva fram och bära fanan för hela Sveriges räkning.

För ett moget, metodiskt och inspirerande arbete med digitalisering för välfärdens förnyelse – priset Sveriges DigitaliseringsKommun 2021 går till Sundsvalls kommun.

Juryn för Sveriges DigitaliseringsKommun 2021 bestod av:

Patrik Sundström, Chief Digital Officer Sveriges Kommuner och Regioner (juryns ordförande), Anna Eriksson, generaldirektör DIGG – Myndigheten för digital förvaltning, Judit Wefer, områdesledare för transformativ offentlig sektor Vinnova, Jessica Steinmetz, biträdande enhetschef Regeringskansliet, Johan Magnusson, docent Göteborgs universitet, Åsa Zetterberg, förbundsdirektör TechSverige, Mia Forsäng, chef för skolor och högre utbildningar Microsoft, Per A. Broman, försäljningsdirektör Telia, och Haron Zafar, affärsansvarig Kvalitetsmässan.

Om Sveriges DigitaliseringsKommun

Till Sveriges DigitaliseringsKommun utses den kommun som har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet. Utmärkelsen Sveriges DigitaliseringsKommun delas ut vartannat år i samband med Kvalitetsmässan i Göteborg. Priset är en skulptur och 50 000 kr.

Bakom utmärkelsen står Sveriges Kommuner och Regioner, DIGG – Myndigheten för digital förvaltning, Regeringskansliet, TechSverige, Microsoft, Telia, Vinnova och Kvalitetsmässan.

Kvalitetsmässans syfte är att stimulera utvecklingen av Sveriges offentliga verksamheter och det svenska samhället i riktning mot ökad kvalitet och effektivitet. Genom att uppmärksamma förebilder och goda exempel, presentera väl arrangerade seminarier, intressanta talare och aktuella ämnesområden, ska Kvalitetsmässan vara den viktigaste mötesplatsen för alla som arbetar inom offentligt finansierade verksamheter.

Kvalitetsmässan äger rum den 2–4 maj 2022 på Svenska Mässan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00