SUNE vann – Unit4 och Stockholms stad prisade i European IT & Software Excellence Awards

Unit4 har tillsammans med Stockholms stad vunnit priset för bästa affärslösning för offentlig sektor 2018 i den prestigefulla tävlingen European IT and Software Excellence Awards.

SUNE vann – Unit4 och Stockholms stad prisade i European IT & Software Excellence Awards 1Unit4 och Stockhoms stad vann priset för sitt framgångsrika projekt SUNE.

Som kommunicerat tidigare var Unit4 ett av många företag som nominerades och blev utsedd till finalist i kategorin ”Bästa affärslösning för offentlig sektor”, eller ”Public Sector or Utilities Solution of the Year”, under 2018-års upplaga av European IT and Software Excellence Awards.

I slutet på förra veckan ägde prisutdelningen rum under en middag på Royal Garden Hotel i London. Då blev det klart att Unit4 vann priset i sin kategori med ett projekt för Stockholms Stad, SUNE, där affärsystemet Unit4 Business World implementerades till en lägre slutkostnad och hela sex månader i förtid.

Detta är andra gången Unit4 vinner pris under European IT and Software Excellence Awards – förra året vann Unit4 pris för ”Årets bästa företagslösning” tillsammans med Heifer International. Detta är dock första gången Unit4 vinner priset för ett projekt inom offentlig sektor.

– Det har varit ett långt och intensivt arbete, där många medarbetare varit involverade, säger Andreas Nordström, enhetschef på Stockholms stad. Samarbetet med Unit4 och övriga parter har fungerat mycket väl. Att projektet uppmärksammas med detta pris känns riktigt roligt.

Unit4s affärslösningar finns idag hos många svenska städer och kommuner, men det är inte ofta det finns möjlighet att se vilken stor skillnad rätt affärslösning kan göra för en stad eller kommun.

Kommuner och verksamheter inom offentlig sektor har, till skillnad från privata företag, extra höga krav på att hålla sin budget i samband med kostsamma projekt. SUNE är därför ett bra exempel på där skattebetalarnas pengar använts på bästa sätt.

– Vi är väldigt stolta över att få den här utmärkelsen, och extra glada över att kunna fira framgången med en kund som Stockholm stad, säger Finn Følling, VD för Sverige och Finland på Unit4. Offentlig sektor står under ett ständigt tryck att tjäna medborgarna på ett bättre sätt, men också till rätt pris.

Organisationer inom offentlig sektor måste därför utnyttja tekniken så att de får valuta för pengarna och kan tjäna medborgarna ännu bättre. Därför är det fantastiskt att vi har fått möjligheten att bidra till Stockholm stads utveckling och samtidigt, genom detta pris, får ett tydligt erkännande inom offentlig sektor.

Domarnas motivering till Unit4s pris centrerade kring hur Unit4 bidrar till samhällets storskaliga digitalisering:

– När hela marknaden pratar om digitalisering är det bra att hitta ett så starkt exempel på då teknik används på ett allomfattande och effektivt sätt, för en kund som förstår den transformerande roll teknik kan spela och som väljer att samarbeta med en partner som kan genomföra denna transformation i stor skala, säger John Garrett, redaktör för IT Europa och ordförande i domarpanelen.