SUSE Enterprise Storage 5.5 ska möta efterfrågan på kostnadseffektiv mjukvarudefinierad lagring

Behovet av datalagring växer så snabbt att det är svårt för stora organisationer att få lönsamhet med traditionella lagringslösningar.

SUSE Enterprise Storage 5.5 ska möta efterfrågan på kostnadseffektiv mjukvarudefinierad lagring 1Därför satsar SUSE på pålitlig, rimligt prissatt lagring med SUSE Enterprise Storage 5.5. Det är en intelligent mjukvarudefinierad lagringslösning som är byggd på Ceph-teknik och gör det möjligt för stora organisationer att omvandla sin lagringsinfrastruktur, minska sina kostnader och nå obegränsad skalbarhet.

“Organisationer är pressade att bli mer agila och mer effektiva med sina resurser för att kunna konkurrera och växa,” säger Carl Lindén, ansvarig för SUSE i Norden. ”Därför måste man bli bättre på att utnyttja sina digitala tillgångar. SUSE Enterprise Storage är en prisvärd lätthanterlig lagringslösning byggd på öppen källkodsinnovation utan dyr proprietär hårdvara.”

Ritu Jyoti, IDC program vice president, Systems Infrastructure Research Portfolio, tillägger: “SUSEs investeringar i teknikutveckling gör SUSE Enterprise Storage enklare att använda och är en av de mest lätthanterliga Ceph-distributionerna. Genom att inkludera openATTIC, som snabbt håller på att bli norm för Ceph-distributioner, med exempelvis Ceph Manager Dashboard, får det en större roll i SUSE Enterprise Storage.”

SUSE Enterprise Storage 5.5, byggt på Ceph Luminous, erbjuder en mycket skalbar och tålig lagringsmiljö med ett sammanhållet mjukvarudefinierat lagringskluster som erbjuder så kallad ”block and file”-lagring.

Lösningen är idealisk för att hantera bulklagring, regelefterlevnad, arkivering, molnlagring och virtuell maskinlagring. Den nya versionen av SUSE Enterprise Storage innehåller förbättringar när det gäller prestanda, stabilitet och hantering – exempelvis förbättringar gällande openATTIC och OpenStack-integrering – vilket hjälper kunder att minska sina kostnader och tillit att implementera öppen källkodsbaserad lagring i stor skala.

Inkluderat är också produktionsstöd för CIFS/Samba för Ceph, vilket skapar ytterligare möjligheter för SUSE Enterprise Storage att stöta icke-Linux-miljöer, speciellt Windows. Med version 5.5 kommer också branschens första stöd för heterogena Ceph-införanden (icke-SUSE RBD och CephFS-kunder), bättre säkerhet med inbyggt stöd för modulen AppArmor samt möjligheter att uppmärksamma användare på de händelser som kunden önskar. Dessutom har dokumentationen översatts till ytterligare språk, vilket är ett kvitto på SUSEs ökade globala räckvidd.