SUSE utökar samarbetet med Amazon Web Services för att underlätta SAP-migreringar
Hem NyheterMolntjänster SUSE utökar samarbetet med Amazon Web Services för att underlätta SAP-migreringar

SUSE utökar samarbetet med Amazon Web Services för att underlätta SAP-migreringar

Publicerat av: Redaktionen

SUSE presenterar nu ett fördjupat partnerskap med Amazon Web Services (AWS) som gör det möjligt för AWS att sälja SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications, en populär plattform för SAP HANA, direkt på AWS Marketplace.

SUSE utökar samarbetet med Amazon Web Services för att underlätta SAP-migreringar 2Det innebär att AWS-kunder som kör SAP på SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications får en integrerad och strömlinjeformad process med stöd från AWS och SUSE. Det utökade samarbetet gör det möjligt för SUSE och AWS att ännu bättre möta kunders krav på flexibilitet och kostnadseffektivitet i sina molnbaserade affärskritiska applikationer, och innebär bland annat att AWS-kunder kan köpa SUSEs lösning som tjänst där de endast betalar för användningen.

“Tiotusentals företag runt om i världen använder SUSE för sina datamiljöer, däribland de som kör SAP,” säger Carl Lindén, ansvarig för SUSE i Norden. ”Vi är väldigt engagerade i dessa företag och det utökade samarbetet med AWS är ett sätt där vi försöker förbättra kundernas upplevelse av att köra affärskritiska applikationer i molnet med SUSE Linux för SAP HANA och SAP S/4HANA. Genom att fördjupa samarbetet räknar vi med att kunna överträffa de förväntningar som kunder har när det gäller SAP på AWS.”

”Vi är glada över det utökade samarbetet med SUSE där vi kan erbjuda SUSE Linux Enterpise Server for SAP Applications på AWS Marketplace,” säger Bas Kamphuis, general manager, Amazon Web Services, Inc. ”Kunderna får automatiskt tillgång till Amazon Business Support och en kontaktperson. Med samarbetet kommer kunder enklare och mer kostnadseffektivt kunna implementera och skala SAP HANA på SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications.”

Ända sedan AWS certifierade sin plattform för SAP applikationer år 2012 har kunder kunnat använda SUSEs Linux-server för att köra SAP på AWS.

När AWS sen år 2014 certifierade sig för SAP HANA blev också SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications tillgänglig på AWS. Fram tills nu har kunder mestadels förlitat sig på SUSEs ”bring-your-own-subscription-program” för att rulla ut SAP på AWS, men med det utökade samarbetet kommer kunder kunna dra nytta av en användningsbaserad prissättning och ”reserved instances” när de utökar sin SAP-användning på AWS.

De allra flesta SAP HANA-kunderna använder SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications för utveckling, test och drift och många av de större kunderna använder den för att köra på AWS. Med släppet av X1 och X1e.32xlarge Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) instances, som är byggda för ”in-memory workloads” görs ännu fler utrullningar av SAP HANA på AWS.

Kunder som vill ha ”production-grade SAP workloads” på AWS kan också dra nytta av SUSE Linux Enterprise High Availability Extension, som ökar tillförlitligheten för SAP HANA. SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications inkluderar också förbättringar när det gäller hantering av sid-cache och bidrar till optimerade SAP-inställningar för operativsystemkärnan. Det är enkelt för kunder att sätta igång med SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications för deras SAP HANA genom att använda AWS SAP HANA Quick Start. Med den och de goda exempel som finns, går det i många falla att på mindre än en timme få tillgång till och konfigurera den infrastruktur som behövs för SAP HANA.

För mer information om SAP HANA, AWS och SUSE, besök gärna aws.amazon.com/marketplace/pp/B01E9GPLB8 och www.suse.com/aws.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>