SUSE visar upp SUSE OpenStack Cloud 7 på OpenStack Summit in Barcelona
Hem EVENTEvent Bevakning SUSE visar upp SUSE OpenStack Cloud 7 på OpenStack Summit in Barcelona

SUSE visar upp SUSE OpenStack Cloud 7 på OpenStack Summit in Barcelona

Publicerat av: Redaktionen

Agilitet och innovation i fokus för nya SUSE OpenStack Cloud 7, Baseras på OpenStack Newton med full support för Docker och CaaS-funktioner.

SUSE Linux lanserar nu SUSE OpenStack Cloud 7, den senaste OpenStack-plattformen för stora företag och organisationer som bygger privata molnplattformar med det som kallas infrastruktur som tjänst.it-kanalen.se

SUSE OpenStack Cloud 7 bygger på den nyligen lanserade OpenStack-versionen Newton och inkluderar därmed funktioner för CaaS – Container-as-a-service – och för avbrottsfri uppgradering för att undvika nertid och störningar i verksamheten. Förstärkningarna och de nya funktionerna hjälper kunderna att kunna agera snabbare och enklare för att bättre kunna stödja verksamheten I en snabbföränderlig omvärld.

– Med OpenStack Cloud 7 levererar vi hela OpenStack-funktionaliteten och gör det möjligt för kunderna att på ett kontrollerat och tryggt sätt gå över till en mjukvarudefinierad infrastruktur som stöder innovation och agilitet i verksamheten. Teknik som containers och DevOps utvecklas snabbt och många vill börja arbeta med moln-teknik, men samtidigt måste man kunna vara säker på att dessa funktioner är genomtestade för att fungera även i verksamhetskritiska miljöer, säger Carl Lindén, chef på SUSE i Sverige.  

Enligt analysföretaget Forrester Reseach är det idag många IT-chefer i offentlig sektor, film och media, handel, finans, försäkring och andra områden som nu går vidare efter att ha testat OpenStack-baserade lösningar under en tid. I en tidigare rapport om OpenStack skrev man att OpenStack ”erbjuder CIO:er en trovärdig plattform som de kan driva den transformation som behövs för att deras verksamhet ska kunna bli innovativ, agil, och sant responsiv gentemot de förändrade behoven från sina kunder”.

Bland nyheterna och egenskaperna i SUSE OpenStack Cloud 7 finns:

  • Full support för Docker med Kubernetes som ramverk för container-hanteringen genom integrationen med OpenStack Magnum. Det ger kunderna möjlighet att utforma och bygga nya Container-as-a-Service-lösningar som helt skapats för molnmiljön, så kallad cloud-native, med stöd för DevOps-processer och miljöer.
  • Leverera uppgraderingar utan avbrott för att undvika kostsam nedtid och driftsstörningar när man uppgraderar till nya OpenStack-releaser.
  • Ytterligare funktioner för avbrottsfri drift, så kallad HA eller High Availability, med skydd för virtuella maskiner som komplement till det befintliga HA-stödet för både styrning och bearbetning – det vill säga control plane och compute nodes. Detta ger kunderna en ännu större trygghet när de förbereder flytten av affärskritiska applikationer till molnmiljön.
  • Integrationen av OpenStack Manila med CephFS, som levereras genom SUSE Enterprise Storage. Med denna teknik får kunderna en enhetlig lagringslösning som gör att kunderna kan köra sina applikationer och lagra data i block, objekt och filer i ett enda lagringskluster för att därigenom minska både investerings- och driftskostnader.
  • Förbättrad skalbarhet genom driftssättningsstöd över flera datacenter. Det gör att man får tillgång till och kan hantera flera olika privata moln genom ett enhetligt användargränssnitt

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>