Sval sommar ger stekhet rea

Elgigantens sommarrea slår nya rekord.

Under första rea-veckan har kunderna köpt 20 procent mer hemelektronik och vitvaror jämfört med en rekordbetonad rea-veckan förra året. elgiganten rea

– Många passar på att uppgradera hemmet och sommarstugan och den svala inledningen på sommaren har satt fart på hemmaprojekten och gynnat efterfrågan på våra produkter, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Mest efterfrågat är stora tv-apparater i storleken 55-65 tum som kunderna också valt att komplettera med en ljudlimpa/soundbar eller multirumslösning för bästa upplevelse. Bland storsäljarna hittar vi även stora vitvaror, där efterfrågan på kyl- och frysskåp ökat kraftigt med tvättmaskiner på god andraplats.

– Vi hade en otroligt stark förstadag på rean och den positiva trenden har hållit i sig under veckan för ytterligare en topp under helgen som blev otroligt stark. Extra glädjande är att vi trots en ökad kundtillströmning stärkt vår kundnöjdhet vilket visar att vi förutom starka erbjudanden ger riktigt bra service. Därför känns det också extra bra att vi nu kan följa upp med nya erbjudanden under rean som beräknas fortsätta i ytterligare två veckor, säger Niclas Eriksson.

Under sommarreans första dag noterade Elgiganten en försäljningsökning med 33 procent mot föregående år och nytt försäljningsrekord. Vid rea-starten genomfördes ett köp per 1,4 sekunder och en TV var femte sekund via nätet. En sammanfattning av veckan visar att kunderna handlat hemelektronik för 20 procent mer än motsvarande rea-vecka förra året.

Post Comment