Svaret på alla audiofilers fräna kritik av uselt telefonljud

Ljudkungarna hos Beyerdynamic har en ovanligt snygg lösning på problemet med dåligt ljud ur telefoner, plattor och datorer. Den heter A 200 p och är en extern DAC och förstärkare.

Beyerdynamic A200pcNär kunden kommer in och beklagar sig över den usla ljudkvaliteten i sin smarta telefon ställer du upp den här apparaten från Beyerdynamic på disken. Det är en förstärkare med inbyggd så kallad DAC, digital-till-analog-omvandlare, som enkelt sett tar över uppgiften att göra musik av telefonens digitala signaler. Modellbeteckningen är A 200 p.

Tricket fungerar även med surfplattor och bärbara datorer.

Distributören EET Europarts beskriver tekniken som ”high-end” och påstår att den levererar ”detaljer i ljudet, som du tidigare inte har märkt, bättre ljud och djupare bas, och en mycket mer naturlig och äkta representation av både instrument och sång”.

Apparaten väger 51 gram, är kvadratisk med en sida på 5,5 centimeter och en tjocklek på 1,3. Batteriet räcker enligt uppgift 11 timmar.

Men smakar det så kostar, lär du få upplysa kunden om. Den lilla burken har ett uppskattat slutkundspris på 2 800 kronor.

Distributören är som sagt EET Europarts.

 

Post Comment