Hem Nyheter Svensk-amerikanska IT-företaget MentorMate återvänder till rötterna i Göteborg

Svensk-amerikanska IT-företaget MentorMate återvänder till rötterna i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

På 17 år har det svensk-amerikanska IT-företaget gått från två till över 450 anställda och en årlig omsättning på över 230 miljoner SEK.

Svensk-amerikanska IT-företaget MentorMate återvänder till rötterna i Göteborg 3Men redan när MentorMates svenske grundare Björn Stansvik lämnade hemstaden Göteborg 2001 för att starta IT-bolag i Minnesota, var ambitionen att verksamheten en dag skulle återvända. Nu öppnar MentorMate kontor i AstraZenecas BioVentureHub, och blir med det en ny spännande aktör på den svenska IT-marknaden.

Historien om MentorMate började 2001 med en applikation, utformad för amerikanska high school-elever som ville lära sig ett nytt språk. Sedan dess har verksamheten etablerat sig inom ett flertal viktiga branscher, inte minst inom läkemedelsindustrin, utbildning och på finansmarknaden. Man har också gått från två till 450 utvecklare, fördelat på sju kontor i USA, Bulgarien och i Sverige.

I och med etableringen av sitt nya Göteborgskontor befäster MentorMate sin position som världsomspännande aktör.

– Det var ett naturligt steg att ta, inte minst med tanke på vår koppling till Sverige, säger Björn Stansvik. Genom vår etablering här stärker vi vår globala närvaro. Vi är exalterade och det känns som att vi har hittat hem.

Så här långt verkar det också som att MentorMates kärlek för Göteborg är ömsesidig. När företaget smygstartade Göteborgsverksamheten vintern 2016 belönades man med hedersbetygelsen Stadens nyckel. I övrigt höll MentorMate medvetet en låg profil – endast Björn Stansvik tillsammans med en kollega startade upp verksamheten. Man har arbetat långsiktigt med att bygga upp relationer med en rad företag på den svenska marknaden.

Med grundarbetet på plats är det nu dags för MentorMate att etablera sig på allvar. Första steget är att rekrytera fler kompetenser i Göteborg. Man ser positivt på utsikten för en snabb tillväxt redan under 2019.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00