Svensk e-identitet ansluter sina tjänster till Freja eID

IT-säkerhetsföretaget Verisec meddelar idag att Svensk e-identitet ansluter sina tjänster till Freja eID.

Svensk e-identitet ansluter sina tjänster till Freja eID 1Svensk e-identitet AB är specialiserade på lösningar för inloggning/autentisering och signering till alla former av webbplatser, organisationer och applikationsleverantörer.

Svensk e-identitets tjänster används av många olika sektorer, inte minst av offentlig sektor för att enkelt ansluta e-legitimationer till e-tjänster. Svensk e-identitet är också landets största HSA-, SITHS- och Sambi-ombud och ger alla – från den ensampraktiserande veterinären, till apotek, kommuner och landsting – möjligheten att med liten insats ansluta sig till Sambi.

Med Sambi behöver personal inom vård, omsorg och hälsa bara ha en inloggning till alla anslutna e-tjänster. Varje person som ska logga in via Sambi behöver ha en e-identitet med tillitsnivå 3 som är godkänd av E-legitimationsnämnden vilket Freja eID+ uppfyller.

Jörgen Hellgren, VD Svensk e-identitet AB kommenterar:

”I vår ambition att tillhandahålla ett heltäckande utbud av inloggningsmetoder är anslutning till Freja eID ett självklart steg. Freja eID utgör ett spännande och välkommet komplement, inte minst eftersom det kan tillämpas av en och samma individ i alla livets roller – som medborgare, anställd, elev, patient och så vidare. Metoden kan också utgöra ett alternativ till egenutgivna inloggningsmetoder, exempelvis AD, vilket är en spännande utveckling. Dessutom har Freja eID flexibla användarvillkor och en smidig affärsmodell som kombineras med en enkel utgivningsprocess. På så sätt kan vi erbjuda våra kunder både inom privat och offentlig sektor en flexibel metod som passar många behov.

Vi ser fram emot att tillsammans med Verisec arbeta fram gemensamma koncept som kan ersätta stora och dyra projekt hos våra kunder, inte minst när det gäller 2FA-inloggning. Med Freja eID tar vi elektroniska identiteter till en ny, modern och mer flexibel nivå.”

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:

”Svensk e-identitet representerar en ny och viktig form av partnerskap. Genom att erbjuda flera olika eID lösningar genom ett enhetligt gränssnitt kan Svensk e-identitets kunder snabbt koppla på Freja eID utan större arbete. Tillsammans kan vi snabbt nå ut och kortar ner ledtiden till att erbjuda fler tjänster för Freja eID användare. Detta har varit en viktig del i både att minska friktionen och att öka antalet tjänster på kort tid.”