Hem NyheterUndersökningar Svensk undersökning från VMware: Teknikkunnig ledning ger framgångsrika företag

Svensk undersökning från VMware: Teknikkunnig ledning ger framgångsrika företag

Publicerat av: Redaktionen

Företag blir mer framgångsrika om deras ledning består av personer med bakgrund inom teknik, såsom app- och mjukvaruutveckling.

Svensk undersökning från VMware: Teknikkunnig ledning ger framgångsrika företag 3Detta anser två tredjedelar (66 procent) av de tillfrågade i en undersökning från VMware, riktad mot svenska företagsledare.

Studien visar att verksamheter tjänar på att befordra medarbetare från verksamhetens teknikteam till beslutsfattande poster. När svenska företagsledare ombads identifiera vilka specifika positiva effekter de sett av att ge teknikkunniga personer ökat beslutsmandat över verksamheten, upplevde nästan varannan (46 procent) att kundupplevelsen förbättrats, 38 procent uppgav att det lett till att företaget presterar bättre mot sina affärsmål, 34 procent att innovationspotentialen ökat och en tredjedel (32 procent) att verksamheten blivit effektivare.

Många av de tillfrågade företagen har upplevt fördelarna med moderniserade applikationer under den rådande pandemin. Över hälften (57 procent) av respondenterna i EMEA lyfter fram de moderniserade applikationernas roll när det kommer till att möjliggöra distansarbete, mer än en tredje del (39 procent) framhäver hur applikationerna möjliggör kontinuerliga uppdateringar anpassade till ett förändrat landskap, och 37 procent anser att de ger en pålitlig upptid.

Även i undersökningen The Improving Customer Experience and Revenue Starts With the App Portfolio av Forrester på uppdrag av VMware, framkommer att fler än tre fjärdedelar (80 procent) av utvecklarna och teknikcheferna i EMEA anser det omöjligt att leverera en förstklassig kundupplevelse utan att modernisera sina applikationer. Denna åsikt delas av företagsledarna, bland vilka 80 procent anser att en förbättrad applikationsportfölj förbättrar kundupplevelsen – vilket i sin tur är direkt sammankopplat med företagets tillväxt.

Resultatet av undersökningen gör även tydligt att förmågan att utveckla och implementera nya applikationer har stor påverkan på företagets leverans. Inom företag med hög tillväxt går hela två tredjedelar (66 procent) av nya applikationer hela vägen till produktion, medan samma siffra enbart ligger på 41 procent bland företag med låg tillväxt. Bland företagen med hög tillväxt produceras även applikationerna inom den satta tidsramen i 70 procent av fallen, jämfört med 41 procent för företag med låg tillväxt.

‒ Företagsledarna har aldrig upplevt en så föränderlig tid som denna, så de som har kunskap om teknik och förståelse för applikationer kan hjälpa sina företag att anpassa sig efter marknadens spelregler och skapa ett övertag gentemot konkurrenter, säger Marie Berner Moberg, Country Manager VMware, Sverige. Pandemin har tvingat alla typer av branscher att vända sig till de digitala plattformarna – och det är de företagsledare som förstår dem som kommer att lyckas bäst framöver.

Phares Kariuki är VD på företaget Node Africa och håller med om att teknikkompetens är en viktig gemensam faktor som förenar några av världens mest framgångsrika företagsledare:

‒ Oavsett om du arbetar inom sjukvård, tillverkning eller finans, finns det en stor del av din verksamhet som möjliggörs med hjälp av teknik. Och av den anledningen är ofta de bästa människorna att leda verksamheter idag de som har en bakgrund inom mjukvara och teknik. Vem annars kan bättre bygga konkurrenskraftiga verktyg och tjänster för kunder att interagera med? En gång betraktades det som en avdelning inom en organisation, men tekniken och de som är duktiga på det har etablerat sin plats inte bara i styrelserummet utan på den viktigaste platsen vid bordet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>