Hem Nyheter Svensk videostartup får hjälp av Microsoft att skala upp internationellt

Svensk videostartup får hjälp av Microsoft att skala upp internationellt

Publicerat av: Redaktionen

Den svenska video-startupen Cloudreel får hjälp av Microsoft att skala upp internationellt.

Svensk videostartup får hjälp av Microsoft att skala upp internationellt 3Genom programmet ”Microsoft for Startups” kommer Cloudreel få hjälp att bygga en internationell infrastruktur för serverlösningar och video-appar för sina kunder.

SaaS-videobolaget Cloudreel erbjuder en tjänst som göra att alla anställda på företaget kan skapa företagsvideor med sina smartphones.

Produktion och distribution av video ställer stora krav på tillgänglighet och kapacitet, något som bolaget nu får hjälp av Microsoft att bygga på en global skala.

– För våra kunder betyder det här att tjänsten kommer bli snabbare och mer kraftfull med samma tillgänglighet var de än är i världen. För oss betyder det att vi kan gå på en internationell marknad direkt, säger Jonas Angleflod, VD på Cloudreel.

Programmet ”Microsoft for Startups” innebär att Microsoft hjälper bolaget att bygga infrastruktur och drift i Microsoft’s moln så tjänsterna kan levereras internationellt. Utöver drift och utvecklingsstöd ges också stöd för att integrera Cloudreel’s tjänster med Microsoft’s.

– De allra flesta av våra företagskunder använder Microsofts tjänster. Att vi får hjälp att integrera våra videotjänster med Microsoft’s tjänster är en win-win-win för alla parter, säger Jonas Angleflod, VD på Cloudreel. Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt att filma, skapa och dela video från våra tjänster direkt in i kundernas Microsoft-miljöer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>