Svenska Centiro hjälper JDA möta växande e-handelskrav
Hem Nyheter Svenska Centiro hjälper JDA möta växande e-handelskrav

Svenska Centiro hjälper JDA möta växande e-handelskrav

Publicerat av: Redaktionen
Niklas Hedin, vd Centiro.

Niklas Hedin, vd Centiro.

JDA Software, leverantör av logistikstöd, inleder samarbete med svenska Centiro för att stärka erbjudandet. Centiro får därmed en kraftfull global skjuts och ser också att den svenska affären stärks, berättar vd Niklas Hedin.

Svenska Centiro, leverantör av molnbaserat it-stöd för e-handels-leveranser, firar idag. De har precis inlett ett samarbete med globala JDA Software som innebär att Borås-bolaget når globalt. JDA Software ska dels återförsälja Centiros lösningar, dels samarbeta kring gemensamma kunder.

Nästan fördubblad personal

Vd Niklas Hedin är självfallet både stolt och glad. Och även om det framför allt rör deras internationella affär påverkar det bolaget också här hemma i Sverige. Till att börja med räknar Niklas med att anställa ytterligare upp till 100 personer på huvudkontoret i Borås – i det närmaste en fördubbling av arbetsstyrkan på några års sikt.

– Samarbetet innebär också att vi stärker vår profil gentemot svenska kunder och partner. Man ska komma ihåg att JDA har konkurrensutsatt detta och tittat på leverantörer globalt och alltså valt ut oss att samarbeta med. Denna typ av partnerskap är en viktig del i vår strategi att växa globalt, säger han.

Konsumenterna ligger före

Centiro levererar system som kopplar ihop lagret, transportören och slutkunden och fungerar som stöd för allt som sker efter det att varan lämnat lagret till dess den kommer fram till slutkunden. Det är något som JDA saknat i sin portfölj och som nu alltså kommer att tillgodoses av det svenska bolaget.

Vilka trender har drivit fram det här samarbetet?

– Kraven på logistik inom detalj- och e-handeln ökar drastiskt och generellt ligger konsumenterna före bolagen här, de har nått en högre grad av mognad. Kunderna är uppkopplade och mobila, men många e-handelsdetaljister kan inte möta kraven det innebär. Det gör att det finns stora investeringsbehov hos detaljhandlare och e-handelsföretag, säger Niklas.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00