Svenska Convena International AB blir del av större distributionsnät

I dagarna har den svenska IT-distributören Convena International AB stärkt sin position på marknaden då de blivit en del av det danska företaget Comway Distribution A/S.

Förvärvet sker efter att Convena International AB under flera omgångar letat efter den perfekta matchningen för att tillsammans vidareutveckla sin befintliga Svenska Convena International AB blir del av större distributionsnät 1plattform.

Den svenska IT-distributören Convena International AB har nyligen kommit överens med det danska företaget Comway Distribution A/S om att slås samman. Sammanslagningen kommer att gynna båda företagens övergripande mål och komplettera den nuvarande affärsmodellen med flera avtal från globala tillverkare.

Convena International AB omsatte år 2016 cirka 300 miljoner kronor och har flera kontor i Sverige, Nederländerna och Storbritannien. Comway Distribution A/S har för tillfället kontor i Danmark och Frankrike. Sammanslagningen möjliggör nu att båda företagen ökar sin lokala närvaro och därmed bygger en starkare relation till sina befintliga kunder.

– Flera potentiella köpare har uttryckt intresse för oss under de senaste åren, men ingen har känts rätt. Med Comway Distribution A/S var fallet annorlunda och vi är övertygade om att det här blir ett lyckat samarbete. Comway Distribution A/S är välkända och respekterade på marknaden och jag ser alla möjligheter att vi tillsammans blir en stark enhet, säger Tomas Ingvason från Convena International AB.

Den administrativa direktören på Comway Distribution A/S, Peter Klaris, har också en positiv inställning till sammanslagningen och håller med om att det är gynnsamt för båda företagen.

– Vi är glada över att ha lyckats nå en överenskommelse med ägarna till Convena International AB. Vi kommer fortsätta att växa och tror att nyckeln till att göra det är att ha flera varumärken under ett gemensamt tak och samtidigt skapa en djupare förståelse för våra produkter. Convena International AB liknar Comway Distribution A/S på många sätt och kommer från dag ett att göra oss till ett starkare företag samtidigt som vi ökar vår lokala närvaro, säger Peter Klaris, Administrativ direktör på Comway Distribution A S.

Med förvärvet av Convena International AB stärker Comway Distribution A/S parternas sammanlagda produktlinje och digitala inställning till förmån för kunder och samarbetspartners.

– Vi har redan investerat i en e-handelsplattform som är redo att möta våra digitala ambitioner. Därför har vi också satsat hårt för att stödja efterfrågan på komplexa EDI-lösningar från kunder, leverantörer och andra affärspartners, fortsätter Peter Klaris.

Med det nya samarbetet får båda parterna kontor i fem länder och kommer därmed att kunna erbjuda fler produkter från några av branschens största tillverkare.