Hem Kanalröst Svenska Netsecure och SentinelOne förnyar sitt partnerskap

Svenska Netsecure och SentinelOne förnyar sitt partnerskap

Publicerat av: Redaktionen

[KANALRÖST] Svenska Netsecure har intensifierat partnerskapet med amerikanska SentinelOne, ledande inom endpoint-säkerhet.

Svenska Netsecure och SentinelOne förnyar sitt partnerskap 2

Hans Grapenmyr, regionsansvarig Norden och Baltikum, SentinelOne

SentinelOne har på senare tid ökat sin närvaro i Sverige. De har bland annat ingått strategiska och operationella partnerskap med it-expertföretag och Netsecure är en viktig lokal partner.

It-företaget Netsecure erbjuder sina kunder ett eget SOC (Security Operation Center). Det innebär att kunderna inte själva behöver ha ett säkerhetscenter som bevakar incidenter utan får en dygnet runt övervakningstjänst hos Netsecure. En partner är SentinelOne.

”Vi arbetar med SentinelOne främst för att deras produkter är lätta att integrera med våra befintliga plattformar som övervakar kundernas säkerhet. Det finns en bra funktionalitet som lämpar sig väl för våra kunder. Gränssnittet är intuitivt och därför lätt att förstå, det minskar komplexiteten och är enkelt att lära sig. Ytterligare en fördel är att all programvara finns i molnet vilket gör att kunderna inte behöver investera i egen hårdvara”, säger Mike Blomgren, CTO och medgrundare av Netsecure.

Svenska Netsecure och SentinelOne förnyar sitt partnerskap 3

Mike Blomgren, NetsecureCTO och medgrundare av Netsecure

”Vi har i dagsläget ett 20-tal kunder med upp till 1 500 användare vardera anslutna till vårt SOC. Med hjälp av SentinelOnes lättförståeliga klientskydd kan vi sköta installationen hos våra kunder och hantera driften av säkerhetsskyddet. Det är en stor fördel. Sen är det ytterligare en fördel att personkemin med SentinelOnes Hans Grapenmyr och Nils von Greyerz fungerar så bra. De har bra rykte i branschen och vi har ett väldigt smidigt samarbete”, avslutar Mike Blomgren.

Hans Grapenmyr, regionansvarig på SentinelOne bekräftar den bilden: 

”Netsecure var en av våra första partners i Sverige och att vi nu har förnyat och intensifierat samarbetet känns verkligen värdefullt. Idag räcker traditionella antiviruslösningar ofta inte till. Istället behöver varje enhet i ett nätverk sitt eget skydd för att upptäcka, och förebygga attacker och Netsecure har expertkompetens i att förstå våra produkters nytta. De gör ett fantastiskt bra arbete som lokal partner vilket bidrar till att sätta SentinelOne på kartan i Sverige.”

Läs mer om SentinelOne: Zitac och SentinelOne ingår partnerskap för att öka kundernas it-säkerhet

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>