Svenska techbolaget Interspectral får mångmiljonsaffär inom additiv tillverkning, en marknad under stark tillväxt
Hem NyheterTech News Svenska techbolaget Interspectral får mångmiljonsaffär inom additiv tillverkning

Svenska techbolaget Interspectral får mångmiljonsaffär inom additiv tillverkning

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska techbolaget Interspectral får stororder från det franska Michelin ägda bolaget AddUp – en ledande tillverkare av 3D-skrivare för metall.

Affären markerar ett genombrott för Interspectrals produkt AM Explorer och är ett stort steg in på den snabbt växande marknaden för additiv tillverkning.

Additiv tillverkning, som mer allmänt brukar benämnas ”3D-printning”, revolutionerar hur industrin utvecklar, tillverkar och reparerar sina produkter. Tekniken möjliggör nya konstruktioner, kortare produktionstider, förbättrad produktprestanda och en mer hållbar tillverkningsprocess.

”Detta kontrakt markerar ett genombrott för oss på den globala industrimarknaden. Additiv tillverkning har en stark tillväxt och utvecklingspotentialen för oss är enorm. Samarbetet med AddUp är ett första och mycket viktigt steg i vår tillväxtstrategi och vi hoppas att redan inom kort kunna presentera nya partnerskap av denna typ.” säger Isabelle Hachette, VD på Interspectral.

Svenska techbolaget Interspectral får mångmiljonsaffär inom additiv tillverkning, en marknad under stark tillväxt

Med hjälp av AM Explorer kan ingenjörer på ett enkelt sätt analysera den komplexa digitala tvilling som skapas under tillverkningsprocessen och på så sätt sänka kostnader och accelerera för utvecklingstakten.

“Vår teknologi är plattformsoberoende och kan därför integreras på alla tillverkares 3D-printrar för mer effektiv kvalitetssäkring. För att kunna accelerera utvecklingen inom detta område och på riktigt etablera oss inom additiv tillverkning kommer vi därför även under hösten 2022 ta in extern finansiering.” fortsätter Isabelle Hachette.

Interspectral’s mjukvara, AM Explorer, adresserar ett av marknadens största problem, kvalitetssäkring.

Med hjälp av AM Explorer kan ingenjörer på ett enkelt sätt analysera den komplexa digitala tvilling som skapas under tillverkningsprocessen och på så sätt sänka kostnader och accelerera för utvecklingstakten. Mjukvaran används redan idag av företag och forskningslabb över hela världen inom allt från rymdindustri till racing.

”Kvalitetssäkring står för är en stor del av kostnaden inom additiv tillverkning och branschen lägger idag mycket resurser på att hitta och utveckla lösningar på detta problem. Vår kompetens kring visualisering och förmåga att hantera stora datamängder har visat sig vara attraktiv för marknaden.” säger Thomas Rydell ansvarig för AM Explorer på Interspectral.

”Vår ambition är nu att växa i takt med industrins behov och att löpande addera nya värden till vår lösning med hjälp av framväxande teknologier som AI, streaming och AR. ”

Som en del av tillväxtstrategin ingår nu Interspectral ett partnerskap med det franska bolaget AddUp, en ledande tillverkare av 3D-skrivare för metall. Tillsammans kommer bolagen integrera Interspectrals AM Explorer som en standardkomponent i AddUps mest avancerade 3D-skrivare.

”Som en systemtillverkare inom ett högteknologiskt område letade vi på AddUp efter en partner som erbjuder avancerade visualiseringslösningar. Sedan starten av vårt samarbete har Interspectral bevisat sin starka potential och passion genom att tillsammans med oss skapa en revolutionerande lösning som kommer att förbättra kvalitetssäkringen för våra kunder. Vi ser fram emot att visa den första versionen av vårt samarbete senare i år.” säger Mathieu Roche, Marknadsförings och Teknikchef  på AddUp.

En första version av bolagens lösning kommer visas redan i november på Formnext i Frankfurt, världens största mässa för additiv tillverkning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>