Svenskt bolag lanserar ett “Internet of systems” på den nordiska marknaden
Hem NyheterMolntjänster Svenskt bolag lanserar ett “Internet of systems” på den nordiska marknaden

Svenskt bolag lanserar ett “Internet of systems” på den nordiska marknaden

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanseras Zwapgrid, en molntjänst som kopplar samman Nordens mest efterfrågade system för ekonomi, fakturering, e-handel och betalningar.

Svenskt bolag lanserar ett “Internet of systems” på den nordiska marknaden

Leo Berghald, grundare och vd för Zwapgrid

Tjänsten kan beskrivas som “Internet of systems” och säkerställer att alla system hos ett företag är uppkopplade och fungerar tillsammans.

— Efter ett stort antal pilotprojekt vet vi att vår lösning drastiskt förändrar hur bolag kan koppla samman sina interna system och förenkla affärsflöden mellan system, kunder och leverantörer. Allt sker krypterat end-to-end med mycket hög tillförlitlighet. Då vi hjälper många av Nordens främsta redovisningsbyråer och systemleverantörer vet vi att frågan om automatisering och säkerhet ligger högt på allas dagordning, säger Leo Berghald, grundare och vd för Zwapgrid.

Många företag använder idag många olika system för att hantera allt från fakturor till projekt och lager. Systemen har hittills sammankopplats med flera olika integrationer som inte kommunicerar med varandra och i som många fall håller en låg kvalitet.

Det innebär i sin tur sämre säkerhet och tillförlitlighet. Zwapgrids “Internet of systems” samlar olika program och skapa en helhetslösning som förenklar och effektiviserar digitala affärsflöden mellan företag, banker och myndigheter. De första bankerna har redan börjat använda tjänsten.

Med “Internet of Things” menas normalt att teknik som finns i till exempel en bil eller en temperaturgivare är uppkopplade. Genom att vara anslutna till varandra och till internet kan utrustningen samla på sig data eller styras så att en händelse aktiverar en förändring i en annan uppkopplad produkt.

Zwapgrids tjänst innebär till exempel att en faktura som skapas i appen för tidrapportering omedelbart dyker upp i ekonomisystemet och skickas till kunden. Per automatik skapas sedan en leverantörsfaktura hos kunden som godkänns med BankID innan betalningen skickas till banken. Alla händelser bokförs utan inblandning av människor hos både kund och leverantör, och systemen fungerar optimalt tillsammans.

Eftersom systemen redan är ihopkopplade är det bara att ansluta sitt eget företag till molntjänsten och aktivera de system företaget vill nyttja. Ett Zwapgrid-konto ger alltså tillgång till alla system i nätverket men företaget betalar endast för de system som de faktiskt använder.

Sedan starten år 2017 har drygt 30 miljoner kronor tillförts till Zwapgrid för produktutveckling och pilotprojekt. Bolaget rustar för en kraftig tillväxt och har en ambitiös målsättning att i grunden förändra hur marknaden kring systemintegrationer fungerar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>