Hem Nyheter Svenskt insurtech-bolag växer med Compliant Cloud

Svenskt insurtech-bolag växer med Compliant Cloud

Publicerat av: Redaktionen

City Network, en ledande global leverantör av molntjänster baserade på OpenStack, meddelar idag att insurtech-företaget Hiotlabs har valt Complaint Cloud som bas för sin fortsatta tjänsteutveckling och internationella expansion.

Svenskt insurtech-bolag växer med Compliant Cloud 3Hiotlabs har utvecklat en SaaS-lösning (Software as a Service) som gör det möjligt för försäkringsbolag att minska försäkringskostnaderna för vattenskador och samtidigt öka sina kunders engagemang. Lösningen som heter Fairtrail består av sensorer och en programvaruplattform för att proaktivt upptäcka och därmed förhindra vattenskador i byggnader.

I augusti 2020 blev Hiotlabs en del av Polygon Group, den europeiska marknadsledaren inom förebyggande, kontroll och begränsning av alla former av egendomsskador. Med försäkringsbranschen i Europa som en viktig målmarknad, driftar Hiotlabs sin helhetslösning på City Networks it-infrastruktur för regulatoriskt utsatta branscher – Compliant Cloud.

Genom att använda Compliant Cloud som grund för insurtech-applikationen kan kunderna vara säkra på att informationen i Fairtrail skyddas, används och lagras enligt de strikta regler och standarder som tillämpas av europeiska försäkringsbolag.

– Försäkringsbranschen handlar om förtroende. För vår utveckling är det därför viktigt att samarbeta med en molnplattform som lever upp till branschens strikta regler och förordningar, samtidigt som vi vill kunna utveckla och skala upp vår lösning vid behov. Jag är glad att kunna säga att City Networks molninfrastruktur har visat sig vara rätt val och den har redan spelat en viktig roll i en stor affär vi just säkrat, säger Jonas Deibe, VD och grundare av Hiotlabs.

Hiotlabs, är idag verksamma i Sverige men planerar nu att öka närvaron i hela Europa som en viktig del av Polygons helhetserbjudande kring egendomsskador. Compliant Cloud kommer att fungera som den säkra digitala infrastrukturplattformen i denna expansion då Hiotlabs avser att använda flera av City Networks noder runtom i Europa.

– Vi är mycket glada över att kunna stödja ett så innovativt företag som Hiotlabs i deras expansion i Europa, säger Johan Christensen, VD och grundare av City Network. De har på ett mycket intressant sätt byggt in förtroende och trygghet som en parameter i allt de gör; från kundvärdet till försäkringsbolagen och deras försäkringstagare, till valet av digital infrastruktur.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00