IT-Sverige förändras– så påverkas ditt företag
Hem Nyheter IT-Sverige förändras– så påverkas ditt företag

IT-Sverige förändras– så påverkas ditt företag

Publicerat av: Redaktionen

Exempel på personuppgifter är bland annat kundregister, IP-adresser, personalregister m.fl.

Samtliga svenska företag och organisationer påverkas, men långt ifrån alla är medvetna om de skyldigheter den nya lagen medför.sverige

– Vi ser i våra möten med kunder att mer än 90 % inte lever upp till kraven idag. Det som är oroande är att företagens beslutsfattare inte är medvetna om problemen, Säger Patrik Jonasson, vd på IT-säkerhetsbolaget AB, experter inom IT-säkerhet och dataskydd.

Rapporteringsskyldighet vid dataintrång

Enligt den nya lagen ska alla företag och organisationer som drabbas av dataintrång meddela berörda myndigheter inom 72 timmar och i vissa fall även meddela alla drabbade personer och intressenter.

– Samtliga företag och organisationer måste ny förnya sitt arbetssätt, se över sin IT-miljö och hanteringen kring de personuppgifter man använder i verksamheten. En viktig uppgift är också att se över processen för incidenthantering, säger Patrik Jonasson.

Mer information om nya EU:s dataskyddsförordning

http://ec.europa.eu/justice/data-protection/reform/index_en.htm

http://www.datainspektionen.se/lagar-och-regler/eus-dataskyddsreform/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>