Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen nylanseras i Skåne
Hem Nyheter Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen nylanseras i Skåne

Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen nylanseras i Skåne

Publicerat av: Redaktionen

Fredagen den 7 oktober träffas Skånes IT-kvinnor för att ta nätverket #addher, före detta winIT, till nästa nivå.

Nätverket arbetar för att öka synligheten för kvinnorna i IT-branschen så att de kan ta plats på alla roller och positioner, men också för att dra fler kvinnor till en bransch där en av fem är kvinna.

it-kanalen

Stina Berggren

Sedan 2010 har IT-konsultföretaget Sogeti bedrivit det externa nätverket winIT. Nätverket har vuxit lavinartat och är sedan några år tillbaka Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, med över 4000 medlemmar på 14 orter. Nu tar Sogeti nätverkets Skånedel till nästa nivå och synliggör det med att byta namn. Och går från inspiration till ett tydligare fokus på handling. En del i nylanseringen är synliggörandet av IT-kvinnor runt om i Sverige och vad de är bra på. I grupper kallade #addher Sverige på Facebook, LinkedIn och Twitter kan vem som helst bidra med sina favoriter.

– Det finns inga kvinnor i IT-branschen…” eller ”De har inte tillräcklig expertis för att…”. Vi hävdar bestämt motsatsen och tror på konkreta handlingar för att bemöta denna typ av påståenden. Via vår nya ansats kring #addher stöttar vi Sveriges IT-kvinnor och synliggör dem mer än någonsin tidigare, kommenterar Stina Berggren, en välkänd profil i IT-branschen, ny chef för Sogetis kontor i Malmö och Helsingborg, tillika driver för #addher-nätverket i Skåne.

Nylanseringen av nätverkets Skånedel äger rum i Malmö under ett frukostmöte fredagen den 7 oktober och görs med hjälp av Therese Sinter från Sogeti, initiativtagaren till #addher nationellt.

– Therese kommer med sin glöd och sitt stora engagemang att inspirera oss till nätverkande och stordåd. Vi kommer också tillsammans att sätta riktningen för nätverket i vår region, avslutar Stina Berggren.

Addher Skåne har idag över 200 medlemmar. Nya medlemmar, kvinnor i branschen eller yngre förmågor på väg in i den, anmäls enklast via nätverkets #addher Skåne-grupp på Facebook .

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>