Sweratel lägger internationellt trådlöst nät i Cygates moln
Hem ÅTERFÖRSÄLJARECYGATE Sweratel lägger internationellt trådlöst nät i Cygates moln

Sweratel lägger internationellt trådlöst nät i Cygates moln

Publicerat av: Redaktionen

Jönköpingsbolaget Sweratel erbjuder en global operatörsplattform för storskalig wifi till kunder såväl i Sverige som i Afrika, Karibien, USA och Mellanöstern. Mjukvaran kommer att driftas i ett privat VMware-moln hos Cygate då Sweratel efter en analys har ansett att Cygate bäst kan motsvara de höga krav på kraft, säkerhet och skalbarhet som lösningen kräver. Sweratels moln-tjänster kommer att gå live under första kvartalet 2016, då smarttelefonanvändare och andra wifi-enheter runt om i världen kommer att koordineras från Cygates moln.

Cygate_Niclas_Alvebratt_sittande_mindre_2013061357 procent av världens befolkning har fortfarande ingen internetaccess. Där det finns utbyggda mobilnät ökar den globala mobila datatrafiken med 50 procent årligen och går snabbt mot nivåer som mobilnäten inte klarar av. Som en lösning på kapacitetsproblemen har företaget Sweratel, som 2014 utsågs av tidningen Ny Teknik till en av Sveriges tjugo hetaste teknikbolag, utvecklat en global operatörsplattform för storskalig wifi med integrerad mobil 3G/LTE avlastning. Komplett med hård- och mjukvara kan denna avlasta befintliga mobilnät där de finns, eller vara ett bra alternativ på ställen där mobilnät ännu inte byggts.

Medan de flesta wifi-nät kräver kretskoppling på vägen tillåter Sweratels egna RTWIP-CORE (RealTime Wireless IP-core)-teknik ett IP-corenät från start till slut vilket ger bättre kvalitet. Sweratel lanserar även den molnbaserade plattformen iCoolness, där användare kommer att kunna använda nätets kraft för de applikations- och kommunikationstjänster de vill lägga upp. Mjukvaran i båda lösningarna hanteras av Sweratel från Sverige åt kunder såväl i Sverige som i Afrika, Karibien, USA och andra länder med Telia som partner.

Mohammed_Fahd_CEO_Sweratel– Vi arbetar med en affärskritisk tjänst mot en global marknad och vi hade verkligen unika krav. Till slut valde vi Cygate för att vi tyckte att de fyller våra behov av maximal datasäkerhet, mycket snabba databaser och stor skalbarhet. Med Cygate kan vi växa och känna oss trygga, säger Sweratels grundare och VD, Mohammed Fahd.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>