Symantec förenklar när 9 Norton-produkter blir 1

Norton SecurityNio Norton-produkter blir till en prenumerationstjänst och får namnet Norton Security. Det ska gynna kunder såväl som återförsäljare.

När Symantec packar nio säkerhetslösningar under Norton-varumärket och erbjuder dem under samlingsnamnet Norton Security, är förhoppningen att det ska bli enklare att sälja, enklare att köpa. Bättre för alla, således.

Det säger kanalchefen på Symantec Sverige, Ola Ramberg.

– Tidigare var det nio olika produkter. När dessa skulle säljas genom distributör och i butik fanns det ett otal olika artikelnummer att välja bland, vilket ledde till att det blev svårt för alla led att förstå vad man skulle köpa, säger han.

Även säkerhetskopiering

Lösningen skyddar pc- och Mac-datorer såväl som Android-telefoner och -plattor och Ios-enheter. Lösningen inbegriper också en tjänst för säkerhetskopiering.

Ola Ramberg, Symantec Sverige.
Ola Ramberg, kanalansvarig på Symantec Sverige.

– Vi trycker också hårt på nya leveransmodeller, ESD (Electronic Software Delivery) och POSA (Point Of Sale Activation). Dessa leveransmodeller tar bort lagerhållningen för vår kanal vilket frigör kapital och minskar riskerna i affären, säger Ola Ramberg och tillägger att det också ”leder till minskade transporter med de kostnadsbesparingar det medför och en mindre miljöpåverkan”.

Lösningen säljs utöver genom butikskanalen liksom tidigare även i Symantecs egen webbshop.

– Det är inget nytt att Norton kan köpas antingen i butik eller via vår hemsida utan på det området fortsätter vi på inslagen väg. Väldigt många kunder beslutar sig för att köpa en säkerhetslösning i samband med att de köper en dator, surfplatta eller telefon och ur det perspektivet är det fortsatt mycket viktigt för oss att finnas på plats där den försäljningen sker, säger Ola.

Påverkas marginalmöjligheterna?

– Nej, vi gör inga radikala förändringar i marginalstrukturerna för vår kanal.

Så här beskrivs den nya produkten i ett pressmeddelande:

För att göra det enklare än någonsin att ha ett komplett skydd för samtliga digitala enheter i ett hem, samlar Norton sina nio viktigaste produkter i en enda komplett prenumerationstjänst. Den nya tjänsten får kommer gå under namnet Norton Security. Norton Security blir en heltäckande säkerhetslösning som skyddar konsumenter från sofistikerade och nya hot på alla plattformar, oavsett vilken enhet du använder för att koppla upp dig. Norton Security finns också med integrerad backup för att skydda det som betyder mest som till exempel foton, kontakter och viktiga filer.

Leverantören skickar också med ett säljargument:

Enligt Symantecs årliga Internet Security and Threat Report, ökade under 2013 riktade attacker mot personlig information med 91 procent och fler än 550 miljoner identiteter exponerades. Det är därför viktigare än någonsin för konsumenter att skydda sig själva i en alltmer uppkopplad värld – oavsett vilken enhet de använder för stunden. Norton Security levererar detta sömlösa skydd och ger tack vare Symantecs omfattande underrättelseväsen användarna ett användarvänligt och kraftfullt skydd mot de allra mest avancerade hoten idag.

Post Comment