Symantec skärper partnerfokus – tekniken sätts i baksätet
Hem Reportage Symantec skärper partnerfokus – tekniken sätts i baksätet

Symantec skärper partnerfokus – tekniken sätts i baksätet

Publicerat av: Redaktionen

Mer kanal
Han hade för all del också aningen mer konkreta budskap till kanalen. En av de grundläggande förutsättningarna för att Symantec ska fortsätta vara framgångsrika handlar just om kanalen. Detta talade förvisso inte Darren Thomson så mycket om, men är något som bland andra Sverige-vd Åsa Edner och kanalansvarige på EMEA-nivå, Mark Nutt, tidigare har pratat med IT-Kanalen om.

Men Darren Thomson pekade på en av de bärande delarna i detta, att de kommer att skapa ”higher value offerings”. Mer lönsamma, värdefulla erbjudanden alltså, både ur ett kund- och ett partnerperspektiv.

– Vi har 150 produkter. Och det finns ”brief moments of genious” bland dem, kommenterade han med ett leende.

– Men vi kommer att lägga ett stort fokus på konsolidering av vårt utbud. En stor del av vår fou-budget kommer att riktas åt det hållet framåt, sa han.

När han talar vision handlar det om tre saker: enhetlig säkerhet, kontextbaserade, intelligenta tjänster och universella identiteter.

”Autentisering en oerhört utmaning”
Enhetlig säkerhet handlar om att samarbeta med andra leverantörer inom nätverk och säkerhet för att öka möjligheterna att skapa säkerhetsmekanismer och –verktyg som är oberoende av leverantör eller enskilda tekniker.

Autentisering är nästa punkt i framtidsvisionen.

– År 2020 kommer det att finnas 15-20 miljarder uppkopplade enheter. Autentisering kommer att bli en oerhörd utmaning och lösenord måste bli historia, säger han och förklarar att Symantec vill erbjuda en globalt erkänd tjänst som möjliggör detta. Det är ännu på ”tankeledar-stadiet” men en stor del av tekniken finns.

– Vi kommer absolut inte att kunna göra det här själva, utan måste samarbeta med flera stora, viktiga aktörer, konstaterar han.

Artikeln fortsätter på nästa sida.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>