Symantec vill öka affärsfokus med nye chefen
Hem Nyheter Symantec vill öka affärsfokus med nye chefen

Symantec vill öka affärsfokus med nye chefen

Publicerat av: Redaktionen
Gabriel-Silfverhjelm-Nordisk-chef-Symantec

Gabriel Silfverhjelm, nordisk chef Symantec.

Symantec har ny nordenchef, Gabriel Silfverhjelm. Han ser en utveckling där it-säkerhet blir en ledningsfråga hos företag och där Symantec utvecklar tjänster tillsammans med sina partner för att möta behoven.

Han heter Gabriel Silfverhjelm och han ska leda Symantec i Norden. Han började hos dem i augusti förra året och trädde in i sin nya roll nu i april. Vi fick ett kort snack med honom, om rollen och om it-säkerhet och partnerutmaningar.

Varför tog du jobbet?

– Det är spännande tider överlag, dels inom Symantec men också på marknaden. Om man tittar på hela it-landskapet är säkerhet nog det område som har störst utvecklingspotential just nu. Att få vara med om det är oerhört stimulerande.

En av de grundläggande förändringarna som gör att han ser att säkerhetsområdet befinner sig i en genomgripande och snabb utveckling är kundernas syn på säkerhet.

– Historiskt har det här varit ett väldigt tekniskt område men nu förändras det snabbt till att bli en affärsfråga, säger han och pekar på försäkringsbolaget Lloyds bedömning av de främsta riskerna bolag står inför. Redan på tredje plats kommer just cyberhot.

Varför är du rätt kille att leda Symantec i Norden?

– Jag har jobbat mycket med affärsutveckling och med att driva tillväxt, och jag stimuleras av de kreativa processerna kring att utveckla organisationen och samarbeten med partner

Hur väl känner du partnernätverket?

– Jag känner dem väl, träffar dem nästan varje dag. Historiskt har de varit en viktig del i vår affär och de kommer fortsätta att vara det. Det finns en stor möjlighet för våra partner att utvecklas med oss och här spelar trenden mot att allt fler kunder vill konsumera it-säkerhet som tjänst en viktig roll.

Vilka trender driver it-säkerhetsområdet starkast just nu?

– Dels blir de nätkriminella allt mer avancerad i sina attacker, och gör dem med större precision. Dels blir it-säkerhet snabbt i växande grad en ledningsfråga hos företag. Det är särskilt tydligt i större och internationella bolag.

Hur kommer partner att märka av det nya Symantec och dig?

– Jag har redan fått feedback och det jag hör, vilket också ligger i linje med våra ambitioner, är att vi är mer lyhörda och jobbar närmare våra partner. Vi vill bygga affären tillsammans med dem och agera gemensamt ut mot marknaden, inte minst med tjänster som vi utvecklar tillsammans. Det är en förändring mot hur det såg ut tidigare.

Sedan i april arbetar Symantec som en egen organisation bredvid organisationen för det andra bolaget som uppstår genom delningen, Veritas. Juridiskt sker delningen den 1 januari 2016.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>