Symbrio förnyar IT-infrastrukturen genom Proact Hybrid Cloud

Proact utökar sitt åtagande för mjukvaruföretaget Symbrio och blir nu helhetsleverantör av IT-infrastruktur genom Proact Hybrid Cloud.

Symbrio förnyar IT-infrastrukturen genom Proact Hybrid Cloud 1Lösningen omfattar en flexibel, molnbaserad miljö som stödjer Symbrios utvecklingsarbete.

Proact bygger vidare på sitt samarbete med det svenska mjukvaruföretaget Symbrio, som är specialiserat på lösningar för inköps- och fakturahantering. Proact levererar sedan tidigare infrastrukturen för produktionsmiljön där Symbrios webbaserade system har körts genom en privat molntjänst som omfattar serverresurser, lagring och backup.

Det nya avtalet innebär att Symbrio går över till Proact Hybrid Cloud, som erbjuder en flexibel IT-infrastruktur, med bibehållen anpassning till Symbrios affärsmodell och nya möjligheter att integrera publika molntjänster. Dessutom flyttar Symbrio sin utvecklingsmiljö, som tidigare hanterats internt, till en ny lösning från Proact. Här ingår en självserviceportal som utvecklingsteamet kan utnyttja för att exempelvis få snabb tillgång till tillfälliga serverresurser.

– Vi har ett långt och gott samarbete med Proact och uppskattar även att deras erbjudande utvecklas i takt med våra behov. Med Proact Hybrid Cloud får vi en modern, kostnadseffektiv infrastrukturlösning och genom att flytta utvecklingsmiljön dit kan vi frigöra tid för vårt mest värdeskapande arbete, säger Jonas Mählkvist, CIO på Symbrio.

Proact Hybrid Cloud är en molnplattform med den flexibilitet som krävs för att samla alla system inom ett enhetligt, automatiserat och säkert ekosystem för IT. Den ger kunden full kontroll över egna data, applikationer och system oavsett om de ligger i ett privat moln eller i ett publikt moln som AWS eller Azure.

– Symbrio har samma slags utmaningar som en bred kategori av våra kunder. De har unika behov som ställer krav på en anpassad leverans, samtidigt som de vill kunna dra nytta av fördelarna hos en modern molnlösning. Den utmaningen har format vårt erbjudande med Proact Hybrid Cloud, tillsammans med flexibla alternativ för support och kvalificerad rådgivning från våra molnspecialister, säger Lena Eskilsson, Managing Director för Proact i Sverige.